Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Správný sex začíná až po čtyřicítce. To si počkáte!

Zralé ženy vědí, co chtějí, a umí si o to říct.

Otřepané pořekadlo, které tvrdí, že život začíná po čtyřicítce, je dost možná pravdivé. Tedy pokud jde o sex a ženy.

Jsou záletnější
Z jedné podrobné studie vzešlo, že ženy v páté dekádě jejich života prožívají v posteli ty nejlepší chvilky. Jaké do té doby nezažily.

Zajímavé také je, že čtvrtina vdaných žen se přiznala k nějakému tomu záletu. Přitom u mužů je tohle číslo nižší, pouze 18%.

Studie, v níž odpovídalo 2000 žen, prokázala rovněž, že čtyřicetileté dámy už si nedělají takové starosti o svou postavu. V posteli se tak cítí mnohem uvolněněji.

80% dotazovaných odpovědělo, že po čtyřicítce jsou mnohem dobrodružnější, než byly třeba ve dvaceti. 60% pak potvrdilo, že jsou v posteli asertivnější.

Nemají tolik starostí
Podle expertů je právě tohle věk, kdy ženy dosahují svého sexuálního zenitu. Dobře vědí, co chtějí, protože to mají léty ozkoušené. A navíc se o to partnerům nebojí říct.

Hodně peprné je například porovnání, kdy pětina žen do třicítky prohlásila, že potěšení při sexu jen předstírá. Po čtyřicítce to bylo pouze 7% dotázaných.

Svou roli hraje zřejmě i to, že ženy v tomto věku jsou bezstarostnější. Nesnaží už se za každou cenu vypadat skvěle, nemusejí se prát o pracovní pozici nebo vychovávat děti. To vše se pozitivně projevuje na jejich sexuálním životě.

Takže je na co se těšit…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22