Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Svatba / foto: sxc.hu

Oženil se dvakrát během dne

Třiadvacetiletý Azhar Haidri vyřešil dilema, zda si vzít ženu vybranou rodiči nebo tu, kterou miluje. A to opravdu skvělým způsobem. Během čtyřiadvaceti hodin si je vzal obě.

Rozhodnutí mladého muže upoutalo pozornost pákistánských médií a podle BBC obě svatby přenášela naživo celá řada místních televizí.

Dětská láska
Rozuzlení složité situace se nakonec neslo v opravdu šalamounském duchu. Azhar si odmítal vzít ženu, kterou mu vybrala rodina. Od dětství totiž miloval jinou dívku, dnes jednadvacetiletou Rumanu Aslamovou. A tato láska ohrožovala plánovaný sňatek s osmadvacetiletou Humairou Quasimovou i rodinný smír. Nakonec dospěl ke kompromisu a vzal si obě ženy.

"Nabídl jsem, že si je vezmu obě. Souhlasily s tím. Je to dost neobvyklé, aby dvě ženy zároveň souhlasily, že si vezmou jednoho muže," říká Haidri.

Jako sestry
Obě novomanželky sdělily novinářům, že chtějí žít jako sestry a přítelkyně. Jsou prý šťastné, že milují téhož muže.

Pákistánské zákony polygamii povolují. Řídí se tak tradičním islámským zvykem, podle něhož může muž mít až čtyři ženy.

Obvykle jsou ale svatby jsou několik let nebo i desetiletí od sebe a starší ženy musejí dát souhlas s "přibráním" další manželky do rodiny.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 35