Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: planetoddity.com

Umění z přilepených žvýkaček!

Přilepené žvýkačky na cestách? Někdo to považuje za bordel, ale pro Bena Wilsona je to tvůrčí prostor...

Tak trochu jiná žvejka
Asfaltové chodníky všech měst mají jedno společné - spoustu špíny, záplavy odhozených cigaretových nedopalků a hlavně - stovky rozdupaných žvýkaček.

Na ty si jednoho dne posvítil britský umělec Ben Wilson, který se rozhodl tyto nevzhledné zbytky šedé žvýkací gumy opět oživit.

„Řekl jsem si, že si z toho udělám srandu. Zkrátka ty žvýkačkové skvrny ještě zvýrazním,“ vypráví Wilson, který se touto činností zabývá šest let.

magazin.cz

Chewing gum man v akci
Ben Wilson to se starými žvýkačkami umí. „Ještě, než žvýkačku nalakuji, musím ji nahřát hořákem. Pak, když trochu změkne, použiji akrylové barvy,“ říká o svém postupu Wilson.

Jediná malůvka na žvýkačku mu prý zabere i celý den. Jedná se o velmi precizní práci, kterou pak umělec sám podepíše svými iniciály W. B.

„Na takovém malém místě, jako je skvrna od žvýkačky, není moc místa na rozepisování jména,“ vysvětluje Wilson, který si rovněž nechává říkat „The chewing gum man“ (což v překladu znamená cosi jako Žvýkačkový muž).

magazin.cz


Nešlapte po žvýkačkách!

Nevýhodou této žvýkačkové parády je, že na ni nesmíte šlápnout, protože pak se celé to krásné dílo zbortí.

Takže, pokud někdy v blízké době pojedete do Londýna, dívejte se pod nohy (jak rádi říkají Angličané: Watch your step!), abyste náhodou nešlápli na některou z těchto originálních barevných skvrn. Byla by to škoda...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11