Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: trendhunter.com

Zvrácený hit: Kalendář s přejetými zvířaty

Kontroverzní kalendář, jehož hvězdami jsou zajeté veverky, mrtví jezevci a rozpláclé kachny, se stal v předvánoční době opravdu překvapivým bestsellerem.

Velké obchodní řetězce kalendář odmítají, ale jeho tvůrce Kevin Beresford (58) tvrdí, že je přímo zaplaven objednávkami přes internet.

magazin.cz
Posouvání hranic. Mrtvolkami!
Beresford pracuje jako kurýr, takže tráví velké množství času na silnicích. A právě při těchto cestách nafotil mrtvolky zvířat, která se stala oběťmi silničního provozu. Na některých snímcích už ani nejde zjistit, o jaké zvíře vlastně šlo.

"Někteří lidé to považují za příliš kontroverzní, takže kalendář prodávám online - a jde to opravdu dobře. Myslím, že by se člověk měl pokoušet posunovat hranice kalendářového průmyslu, který je povětšinou velmi konzervativní," řekl fotograf reportérům Orange News.

Všem odvážným mrtvým
Kalendář začíná fotkou čtyř mrtvých kachen ležících v průmyslové zóně města Redditch a končí rozjetým ježkem z hrabství Buckinghamshire.

"Hodně cestuji, takže mrtvých zvířat vídám spousty. A pořád se dívám po zajímavých kalendářích, takže jsem se rozhodl udělat vlastní. Ten nápad se mi líbil. Nějak vystihuje můj pohled na život. Také si myslím, že Britové mají rádi zvířata - a to i mrtvá," dodává vynalézavý kurýr.

Kalendář je věnován "všem odvážným tvorům, kterým se nepodařilo přejít přes silnici včas".

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 30