Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Návrat do matčina lůna: Dopřejte si floating!

Únor je měsíc, kdy na nás padá únava z pošmourného zimního období a beznaděj, protože teplé slunné dny jsou ještě daleko. Nejsnazší způsob, jak se zbavit depresí, je nechat se trochu rozmazlovat.

Letošní poměrně krutá zima se podepisuje na našem zdraví a připravuje nás o zbytky energie. Abychom nepřivítali první jarní paprsky vyčerpaní, nebo dokonce nemocní, měli bychom se už teď pokusit pomoci našemu tělu získat novou sílu a elán.

Zpátky do dělohy

Stále populárnější regenerací je floating, při němž dochází k naprosté relaxaci svalů, synchronizaci obou mozkových hemisfér a produkci endorfinů – hormonů dobré nálady.

„Floatingová nádrž se podobá vejci či děloze, takže v nás vyvolává pocit návratu do matčina lůna. Voda v ní má stejné vlastnosti jako voda z Mrtvého moře, což umožňuje vznášet se bez jakékoli námahy na hladině,“ vysvětluje ředitel wellness hotelu Bellevue v Poděbradech Dan Müller a dodává:

„Krevní tlak se při floatingu stabilizuje, proud urychluje odplavení odpadních látek. Následkem těchto blahodárných procesů spolu s hlubokou relaxací, uvolněním svalů a páteře umožňuje floating zlepšení kondice a celkového zdravotního stavu. Ležíte v ideální poloze v teplé vodě a necháváte na sebe působit minerály z Mrtvého moře a relaxační hudbu.“

Velký hit
Počet zájemců o wellness relaxaci rok od roku stoupá.

„Každým rokem se k nám vrací klienti, kteří zjistili, že například víkend strávený saunováním, masážemi, plaváním, pobytem ve vířivce a floatingem jim »dobije baterky«. Místo jarní únavy přivítají potom první teplé a slunné dny s energií a optimismem,“ dodává Dan Müller.

Floating si můžete dopřát i u nás. Nabízí ho některé lázně či wellness studia, například zde a zde. Kůra vás také nijak nezruinuje, dvacetiminutové pobyty v relaxační vaně se dají sehnat již od 250 korun na osobu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4