Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Falešné účty za erotické linky!

Němci jsou zděšeni účty za erotické telefonáty...

Na pořádný malér v rodině či v partnerském svazku zadělala v minulých dnech většímu počtu německých domácností firma se sídlem ve spolkové zemi Hesensko.

Po celém Německu se totiž museli nejen muži, ale mnohdy i ženy, zpovídat svým nakvašeným protějškům, zda jsou snad nespokojeni se svým sexuálním životem, když za jejich zády telefonují na drahé erotické linky.

magazin.cz

Jak informuje agentura DPA, jejíž zprávu převzala téměř všechna německá tištěná, elektronická i internetová média, zmíněná firma totiž rozeslala na spoustu adres účty za erotické telefonické hovory. Šlo o 90 euro (cca 2200 Kč), ale i více. A nejen to – vzápětí pošťáci doručili stejným adresátům i razantní upomínky, aby byly dlužné částky neprodleně uhrazeny.

Doručené účty pořádně nadzvedly uražené obyvatele, následkem čehož se leckde konaly i dramatické rodinné pohovory a výslechy. Jenže zmíněné telefonáty na „žhavé linky“ se ve skutečnosti nikdy neuskutečnily.
Ústředí pro ochranu spotřebitelů totiž konstatovalo, že shora zmíněný podnik se dopustil docela sprostého podvodu ve snaze vytáhnout peníze z kapes občanů.

V Německu to není ojedinělý případ – podobné pokusy s falešnými telefonními účty podnikají i jiné instituce. Ovšem erotické linky byly v tomto směru zneužity poprvé. Dejte si i vy pozor, co všechno se objeví na vašem telefonním účtu!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2