Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Kliďas nevzal vážně ani revolver u hlavy

Američan Robert Wood (61) odmítl poslechnout ozbrojeného lupiče, který mu v bance přiložil k hlavě revolver. Myslel si, že jde o kanadský žertík.

Něco podobného se totiž bostonskému obchodníkovi stalo před pár týdny, když se ho snažil v téže bance doběhnout kamarád. Ten mu ale přiložil zezadu k hlavě jen namířený prst.

„Myslel jsem si, že jde zase o totéž,“ prohlásil Wood o loupeži v pobočce Eastern Bank. Dobrá nálada ho ale neopustila, ani když se otočil a uviděl, že hledí přímo do hlavně nepochybně pravého revolveru. Přesto odmítl odevzdat lupiči 200 dolarů (3370 Kč), které si právě vybral.

magazin.cz

„Popostrčil mne kolem okénka pokladního. Pak mi hodil tašku a řekl, abych mu tam dal peníze. No a já mu tu tašku hodil zpátky a řekl jsem: »Svoje peníze ti prostě nedám«,“ dodal obchodník.

Ozbrojený gangster pak umíněnému Woodovi nařídil, ať si lehne na zem, a zaměřil svou pozornost na pokladní. Z banky odešel s 22 000 dolary (370 000 Kč), ale již zanedlouho ho dopadla FBI.

magazin.cz

Chladnokrevný muž, který se nedal oloupit, přiznal reportérům Salem News, že když o tom vyprávěl manželce, byla „trochu rozrušená“ a stěžovala si, že manžel prý „nikdy nic nebere vážně“.

Na fotografii zveřejněné úřady je vidět Wood v okamžiku, kdy byl ještě přesvědčený, že jde o kanadský žertík. „Proto se na ní tak culím,“ dodal Wood.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3