Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Němečtí policisté zadrželi slony na autobusové zastávce

Dva sloni uprchli z cirkusu a překvapili chodce, když se zastavili na zastávce autobusu.

Není známo, zda měli v úmyslu počkat si a nějak se do autobusu nacpat. Policie je však rychle dostihla a v dalším útěku jim zabránila. Čtyřicetiletá Dunia a její mladší společnice, pětadvacetiletá Daela, byly zadrženy německou policií na autobusové zastávce.

Slonice utekly z nedalekého cirkusu. Než je dostihla ruka zákona, podařilo se jim ujít jen asi 50 metrů. Hlídka potvrdila, že tlustokožci prý jen zcela neškodně okusovali listí ze stromů lemujících ulici. Vypadalo to, že čekají na autobus.

magazin.cz

„Pro cirkus to byla prostě nešťastná situace. Obě slonice však spolupracovaly a chovaly se klidně. Všichni tím byli spíš jen pobavení,“ řekl reportérům Reuters mluvčí místní policie Heiko Steiner.

Dunia a Daela si útěk nenaplánovaly moc dobře. Došly sice k autobusu, ale nezjistily si, že tu během školních prázdnin žádné autobusy nestaví. A navíc: jen kousek opodál je policejní stanice, která funguje i v létě v normálním režimu. Uprchlice tedy neměly šanci.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!