Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Býčí sperma uzavřelo americkou dálnici

Nestává se každý den, že se velké množství býčího semene ocitne na dálnici, ale přesně k tomu došlo během ranní špičky na dálnici v americkém státě Tennessee.

O čtyřech podezřelých nádobách na dálnici informovali úřady kolem páté ranní hodini řidiči, které zarazil hrozný puch. Policisté pak silnici v okolí čtyř nádob, kolem nichž se šířil dým, uzavřeli a povolali hasiče. Poblíž nalezená jízdenka společnosti Greyhound pak pomohla určit, že velké kontejnery vypadly z autobusu, jehož řidič si ztráty vůbec nebyl vědom.

„Nevěděli jsme, co to je, ale řekli nám, že ty nádoby nejsou toxické,“ uvedla mluvčí hasičů Maggie Lawrencová.

magazin.cz

Jakmile se zjistilo, že šlo o býčí sperma přepravované ve schránkách chlazených tekutým dusíkem, hasiči kanystry odstavili na stranu dálnice a obnovili provoz. Část semene sice vytekla, ale zbytek byl po pár hodinách znovu vyslán na cestu ke kravám na šlechtitelské stanici v texaském městě Laredo. Odborníci udávají, že nevalně vonící náklad měl cenu přibližně 80 000 dolarů (cca 1,35 milionu Kč).

„Z našeho pohledu se to nijak nelišilo od situace, kdy by na dálnici vypadla třeba matrace,“ řekl reportérům Reuters mluvčí dopravního úřadu státu Tennessee B. J. Doughty.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2