Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Pacient se soudí s lékařem, který mu uřízl penis

Američan Phillip Seaton (64) se probudil z narkózy a zjistil, že mu lékař místo obřízky provedl amputaci penisu. Byl velmi nepříjemně překvapen a soudí se.

Seaton, řidič nákladních vozů z Kentucky, trpěl záněty mužského orgánu. Lékaři mu v roce 2007 doporučili obřízku a on tedy souhlasil. Když se ale po operaci probudil, podíval se dolů a zhrozil se.

magazin.cz
„Vyhrnul jsem si župan a nic jsem neviděl. Pak jsem si zašel na záchod a prohlásil jsem, že z toho zatraceného špitálu okamžitě odcházím,“ řekl Seaton soudu.

Žalovaný Dr. John Patterson se brání tím, že krátce po začátku operace našel na pacientově penisu známky vzácné a krajně nebezpečné rakoviny. Odstranil pak přibližně 2,5 centimetru údu a zachránil muži život. Zbytek orgánu později amputovali jiní lékaři.

Porotci v Shelbyville si prohlédli čtyři snímky žalobcova rozkroku a shodli se, že jeho mužství opravdu chybí. Řidič a manželka Deborah se soudí s lékařem kvůli „ztrátě služby, lásky a něžnosti“, k níž mělo dojít odstraněním pohlavního orgánu. Žádají blíže neurčenou finanční náhradu. Paní Seatonová je zvláště rozčílená tím, že lékař před operací nekonzultoval možná rizika ani s ní, ačkoliv byla osobně přítomna v čekárně.

Urolog na svou obranu uvedl, že si nemyslel, že by v podobném případě bylo moudré žádat o povolení manželku pacienta. „Měl jsem dojem, že ona není zrovna osoba, které bych se měl ptát, co by pacient chtěl,“ vysvětlil lékař své rozhodnutí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4