Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.oddee.com

„Živé panenky“ – nejmenší lidé světa

Vypadají jako my. Smějí se a mluví jako my. Jenže nejsou jako my. Příroda je ošidila o pár podstatných centimetrů.

Ajay Kumar – Nejmenší herec světa
Tak tenhle chlapík měří 76 centimetrů a je nejmenším hercem světa! Kumar boduje převážně v indických komediích a během své 13leté kariéry jich natočil 50. Ve své domovině platí za bohatého a slavného muže. Ačkoliv je to pro mnohé k nevíře, ještě do nedávna byl žádaným starým mládencem a spousta rodin si přála, aby tento mrňous přivedl k oltáři právě jejich dceru. Jenže mají smůlu. Ajay si už vybral. Jeho vyvolenou se stala 153 centimetrů vysoká kráska Gayatri, kterou si v roce 2005 vzal. Jejich svatba byla národní událostí, kterou dokonce přenášela i televize.

magazin.cz

Chen Guilan a Li Tangoyong – Nejmenší pár světa
Jsou sice malí, ale prý beznadějně zamilovaní. Křehká minikráska Chen Guilan měří pouhých 70 centimetrů a její muž Li Tangyong, ji se svými 109 centimetry převyšuje téměř o hlavu. Čínští manželé doufají, že sňatek jim přinese nejen lásku, štěstí, děti, ale i Guinnessův rekord v kategorii „nejmenší sezdaný pár světa“.

magazin.cz

Hernández, Magar, Balawing – Tři nejmenší hoši světa
Edward Niño Hernández z Kolumbie a Khagendra Thapa Magar z Nepálu, si dlouho nemohli přijít na jméno. Důvodem byl zápis v Guinnessově knize rekordů, který donedávna patři nejmenšímu muži světa, Hernándezovi (jeho výška je 0,7 m a váha se pohybuje kolem 10 kg). Jenže pak jeho výškový konkurent Khagendra Thapa Magar, který měří o celé tři milimetry méně, oslavil osmnáctiny a bylo po slávě. Ale ani on se svého triumfu neradoval dlouho! V červenci tohoto roku oslavil svou plnoletost další „mrňous“ – Filipínec Junrey Balawing, kterého příroda obdařila necelými 60 centimetry. Ten teď drží prim.

magazin.cz

magazin.cz

magazin.cz

Jyoti Amge – Nejmenší dívka světa
Za „malé pivo“ by se dala považovat i patnáctiletá Indka Jyoti Amge, která měří 58 cetimetrů a její váha se pohybuje kolem 5 kilo. Její trpasličí zjev má na svědomí nemoc zvaná achodroplasia, která způsobuje zakrnělost. Jyoti však svoji výšku jako handicap necítí. Užívá si titul „nejmenší dívka planety“ a dokonce i to, že ji spousta lidí díky jejímu malému vzrůstu rozmazluje. Dívenka sní o tom, že v budoucnu prorazí do Bollywoodu a prosadí se jako herečka.


Gul Mohammed – Bývalý šampion v malé výšce
Tak tento chlapík už nežije. Ale jeho jméno je navždy spjato s Guinnessovou knihou rekordů, protože je zatím nejmenším mužem, který kdy žil. Jeho výška dosahovala 57 centimetrů a váha se klonila k 17 kilogramům. Jenže zemřel ve čtyřiceti. Jeho smrt prý měly na svědomí plicní problémy, které ještě Gul podpořil častým kouřením cigaret.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2