Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

The Sims 3: Domácí mazlíčci

Populární herní série The Sims 3 od EA se dočkala již pátého datadisku, v němž se tentokrát budete věnovat chování domácích mazlíčků.

Už z názvu je patrné, že nový přídavek pro The Sims 3 dovolí virtuálním postavičkám pořídit si nějakého toho domácího mazlíčka a pečlivě se o něj starat. Myšlenka tohoto herního konceptu není nová. Stejnojmenný datadisk obdržela také starší série The Sims 2 a přídavek s podobným zaměřením se objevil i u původního The Sims.

magazin.cz

Nové nápady
EA však nekopíruje pouze koncept starších předchůdců, nýbrž přidává dostatečný počet změn a vylepšení, aby noví mazlíčci dokázali oslovit i současné hráče. Domácí mazlíčci se ve hře dají rozdělit na dvě hlavní kategorie. První z nich jsou malá zvířátka, jako jsou třeba hadi a ještěrky, které stačí v podstatě jenom krmit. Zvířata z druhé kategorie už vyžadují daleko více pozornosti a kromě jídla už u nich cvičíte různé dovednosti. Sem spadají tradiční psi a kočky a nově také koně.

magazin.cz

Zajímavou změnou oproti předešlým mazlíčkovským datadiskům je odstranění psího a kočičího zaměstnání. U Simáků je sice možné ledacos, ale aby zvířata chodila do práce a vydělávala peníze pro své pány, bylo trošku přitažené za vlasy. Nicméně toto omezení neznamená, že by mazlíci nedokázali nějakým způsobem do rodinného rozpočtu přispívat. Kočky a psy totiž můžete naučit lovu, přičemž kočky pochytají drobná zvířata v okolí, zatímco psi dokážou vyčenichat hodnotné kovy či drahokamy. Navíc můžete mazlíčky osobně kontrolovat a řídit jejich lov.

magazin.cz

Chov koní
Samostatnou kapitolou je nový chov koní, který se může stát pro rodinnou pokladnici doslova zlatým dolem. Koně totiž můžete vytrénovat k dostihovým závodům nebo krasojízdě. Lidský Simák si pak společně s koníkem vylepšuje své jezdecké dovednosti a teprve na základě obou hodnot hra určí úspěch v tom kterém závodě. A pokud si založíte nového Simáka i s koněm a budete se věnovat výhradně tréninku, už za herní týden si můžete vydělat tolik, co byste v běžném zaměstnání střádali i několik týdnů.

magazin.cz

Svoje mazlíčky můžete pochopitelně podle libosti prodávat, nebo si s pomocí speciálních nástrojů vytvářet vlastní unikáty, které byste v přírodě jen těžko hledali. Datadisk tak přináší hráčům The Sims 3 další porci dobré zábavy, která by neměla chybět v jejich sbírce.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!