Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Žena s nejdelšíma nohama

O mužích se tvrdí, že mají rádi dlouhonohé krásky. A Ruska Světlana Pankratova je jednou z nich – má totiž nejdelší nohy na světě!

Hříčka přírody

Tato dvaačtyřicetiletá kráska z ruského města Volgogradu strčí bez problémů do kapsy všechny dlouhonohé modelky. A není divu – její útlé nožky měří totiž rekordních 132 centimetrů a jsou dokonce zapsány v Guinessově knize rekordů. O tom, proč zrovna ji příroda nadělila tak dlouhé nohy se v rodině Pankratově diskutuje už několik desetiletí – nikdo z ženských příbuzných takovými půvaby totiž neoplýval!

 

magazin.cz

 

Dlouhé nohy přinesly slávu

Světlana vzpomíná, že rostla do svých 16 let. Už v té době se svými  221 centimetry převyšovala své rodiče. Výška předurčila i její kariéru – stejně jako spousta vysokých žen se vrhla na basketbal. Sport ji začal bavit a vypracovala se dokonce na hráčku  klubu na Univerzitě Commonwealth v USA. Jenže sport  nakonec nebyl Světlaniným osudem. Tím se kupodivu staly její dlouhé nohy, které byly v roce 2009 vyhlášeny za nejdelší na světě. Od té doby je Pankratova světovou celebritou.

 

Nakupování konfekce a bot je řehole

Jaký je s nimi život? „Někdy je to náročné, hlavně při cestování v letadle. Nikdy totiž pro ně nemám dostatek místa,“ stěžuje si Pankratova a dodává, že to je důvod, proč si vždy objednává sedadlo v uličce u východu. Jedině tam si totiž může dolní končetiny natáhnout... Problém má dlouhonožka i s garderóbou: „Občas se mi podaří najít nějaké džíny, ale třeba nějaké pěkný kostýmek? Nemožné! Musím si ho vždy nechat ušít.“ Lehké to nemá kráska ani s výběrem bot, při své velikosti 46 se musí smířit se skromným výběrem, který poskytují obchody s nadměrnými velikostmi.

 

magazin.cz

 

Čeho je moc, toho je příliš

A jak to má dlouhonohá kráska v lásce? Vždyť jako žena s nejdelšíma nohama na světě musí mít na každém prstu nejméně deset ctitelů. Světlana však kroutí hlavou: „Ano, některým mužům se moje nohy líbí. Jenže většina z nich pak stejně nevydýchá, když má vedle sebe vyšší ženu. Začnou se cítit utlačovaní a tím pak romance skončí.“ Takže asi i v tomto případě platí staré známé pořekadlo: Všeho moc škodí...

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!