Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

10 NEJ živočišné říše

Svět zvířat je plný zajímavostí a překvapení...

NEJvětší pes

Největším psem světa se stala doga jménem George, která měří 2,2 metry od čumáku po ocas a získala tak právem svůj titul. Pochází z arizonského města Tucson a před dvěma roky vstoupila do Guinnessovy knihy rekordů. Její páníček David Nesser se musí pěkně ohánět. George totiž sežere 50 kilo masa za týden – sám váží skoro 100 kilo. George má také svou vlastní postel.

 

magazin.cz

 

NEJtlustší kočka

Nejtěžší kočka domácí se jmenuje Kimmy a váží 23 kg. Je Guinnessovou knihou rekordů uznaná za nejtlustší kočku na světě. Prý má velmi ráda sušenky a pořádá je po kilech. Druhá nejtlustší kočka na světě váží ohromujících 18 kilogramů, a když hupsne svému páníčkovi na klín, má Duncan Mansfield z britského Mansfieldu co dělat. Jeho kocour je opravdový gurmán. K snídani slupne kuřecí polévku nebo kukuřičnou kaši, na oběd si rád dopřeje rybí prsty nebo lososa.

 

NEJdéle žijící pes

Nejdéle žijící pes na světě se jmenoval Bluey, byl pravděpodobně rasy australský ovčácký pes. Vlastnil ho majitel, který se jmenoval Les Hall, který pocházel z Rochesteru v Austrálii. Bluey se narodil roku 1910 a jeho dlouhý život skončil 14. Listopadu 1939, zemřel tedy ve věku 29 let a 5 měsíců.

 

NEJmenší pes

Fence Sun se narodilo celkem pět štěňat – čtyři úplně normální, ale páté třikrát menší než sourozenci. Tom Thumb je tak maličký, že se bez problémů vejde do kávového hrnečku a své paničce si sedne na dlaň. Podle majitelů už štěně víc nevyroste a stane se tak čestným držitelem rekordu zapsaného do Guinnessovy knihy rekordů. Pejsek má přitom téměř dokonalé proporce, není to žádný mrzák, ale nádherný pes. Jen tak trošku kapesní…

 

magazin.cz

 

Osmicentimetrový pes přináší majitelům nejen publicitu, ale i spoustu radosti. Když si jeho matka stoupne, Tom jí ani nedosáhne ke strukům – kojit se tedy může jen tehdy, když si Sun lehne na zem. Když si pak zase stoupne, Tom jí zůstane na struku viset, je tak lehoučký, že si fenka nákladu ani nevšimne. Přitom je mrňous pořádný bojovník, se sourozenci se musí pořádně porvat, jinak se prostě k mléku nedostane.

 

NEJdéle žijící kočka

Úplně nejdéle žijící kočkou na světě byla Creme Puff z amerického Texasu, která se narodila roku 1967 a zemřela v roce 2005. Dožila se 38 let a tří dní.

 

NEJpočetnější psí vrh

Nejpočetnější vrh štěňat čítal 24 štěňátek, která se narodila 29. listopadu 2004 fence neapolského mastifa jménem Tia v USA.

 

NEJpočetnější kočičí vrh

7. srpna 1970 se čtyřleté barmské kočičce jménem Tarawood Antigone narodilo 19 koťat. Přežilo jich 15, z toho byla jen jedna kočička a čtrnáct kocourků.

 

NEJdelší uši

Nejdelší uši na světě má Tigger, bloodhound z Illinois. Při jejich měření v roce 2004 mělo jeho pravé ucho délku 34,9 centimetrů, levé bylo o něco kratší, dosáhlo délky „jen“ 34,2 centimetrů.

 

magazin.cz

 

NEJdělší jazyk

Nejdelší psí jazyk má německý boxer Brandy majitele Johna Scheida z USA, jeho jazyk měří 43 centimetrů.

 

NEJdelší kočičí vous

Nejdelší kočičí fous měřil 13,9 cm, a to 18. února 2003 u tříletého dlouhosrstého kocoura Sylvestera, který patří paní Amy Heckethornové z Burlingtonu v Iowě, USA.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!