Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Tetování olympioniků – vkus nebo nevkus?

Sportovní profesionálové si své tělo rádi ozvláštňují zajímavým tetováním. Jaké „inkoustové kousky“ ukázali na Olympiádě v Londýně?

Motýlí rodina

Ruská olympionička ve synchronizovaném plavání Anastasja Davidova je romantická duše. Svá záda a potažmo i pozadí ozdobila tetovanými motýlky. Sportovkyně přiznává, že chtěla mít na těle podrobnou (skoro až anatomicky přesnou) malbu svého oblíbeného hmyzu. Svojí sbírku motýlů si tak prakticky nosí při sobě.

magazin.cz

 

Trapná přesmyčka

Letošní olympijské hry byly pro paní Jerri Peterson vskutku slavnostní událostí. Byla vybrána, aby nesla olympijskou pochodeň. „Vždycky jsem chtěla mít tetování, ale pořád jsem váhala. Vždyť jde o celoživotní záležitost! Jakmile se mi ale dostala ta čest jít s olympijskou pochodní, uvědomila jsem si, že jsem konečně na svůj první obrázek připravená."

Tatérovi řekla, že chce na své paži zvěčnit podobiznu olympijského ohně s názvem sportovního klání. Umělec měl asi špatný den, protože nebohé ženě udělal na paži malou jazykovou přesmyčku – místo Olympic  (v překladu olympijský) napsal Oylmpic. „Když jsem to zpozorovala, byla jsem zklamaná. Zavolala jsem svého manžela a on se začal smát. Nakonec jsme se tomu smáli tomu oba.“ Zkrátka chybička se někdy vloudí...

magazin.cz

 

Exhibicionista přitáhne všechny pohledy

Tenhle borec umí na sebe strhnout pozornost! Hráč basketbalu Jameer Nelson využil svých širokých zad a nechal si nich vytepat větu: All Eyez on Me (všichni na mě zírají). V podstatě měl pravdu. Diváci mohli na svalnatém sportovci oči nechat. A to nejen kvůli tetování...

magazin.cz

 

Červený javorový list forever

Na olympijské kruhy vsadila i kanadská plavkyně Julia Wikinson, která si je nechala zvěčnit v blízkosti třísel. A aby toho nebylo málo, její kroužky mají nad sebou červeným lísteček, který je národním znakem Kanady. Šampionka tak chtěla připomenout, že v roce 2008 se jí podařilo udělat národní rekord ve znaku na 100 metrů.

magazin.cz

 

Okroužkovaný plavec se žralokem v kalhotách

Francouzský plavec Alain Bernard není žádné ořezávátko. Na olympiádě vyhrál hned tři medaile. A zřejmě v tomto mladíkovi dříme ještě umělecký duch, protože je zároveň autorem svého tetování. Jeho velké „inkoustové“ umělecké dílo, jež se rozpíná na jeho žebrech, znázorňuje olympijské kruhy v rockovém „rámečku“. A aby toho nebylo málo – z plavek mu vykukuje tetovaná rybka. Že by žralok?

magazin.cz

 

Trochu dětinské

Co si budeme povídat, proti tomu tetování maďarského plavce Tomase Vargy je jen dětskou záležitostí. Sice jde o suvenýr z Olympiády v Pekingu, nicméně na první pohled připomíná spíše podivnou hračku.

magazin.cz

 

Tajemná gymnastka

A tady trocha orientálního umění. Polská gymnastka Martha Pilan-Kuleska je bezesporu jemná duše se smyslem pro tajemství. V jejích neobvyklých ornamentech se objevují i písmena R a K. Co asi znamenají?

magazin.cz

 

Ťapky na hrudi

Mongolský judista Tsagaanbaatar Khahbaatar má opravdu zvláštní smysl pro estetiku. Na jeho hrudi se skví otisky malých nožiček s nápisem Šampión. Jaký má tento počin „vyšší smysl“, ví jen on sám.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!