Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

S líčením to nepřehánějte, radí muži ženám

Ženy se chtějí líbit. Některé proto denně tráví spoustu času před zrcadlem, což je ale alespoň podle mužů často spíše na škodu.

Podle průzkumů se totiž pánům více líbí ženy nenalíčené, zkrátka přirozené. Zároveň jim také moc nevadí, pokud se dáma decentně nalíčí, například při slavnostních příležitostech. Jen se to s make-upem nesmí moc přehánět. Jak se říká, všeho moc škodí…

Snad žádná pleť není úplně dokonalá. Naštěstí se dnes všechny nedostatky a vady na kráse dají zakrýt všemožnými líčidly. A tady nastává problém číslo jedna. Žádný muž totiž nevidí rád na obličeji své přítelkyně téměř centimetrovou vrstvu make-upu. Některé ženy si skutečně myslí, že čím více make-upu použijí, tím lépe budou vypadat. Opak je ale pravdou.

magazin.cz

 

Dámy, dávejte si také pozor při výběru samotného make-upu. Ten by měl mít co nejpodobnější odstín vaší pleti. Pokud se touto radou nebudete řídit, nedivte se reakci okolí. Ono totiž nevypadá zrovna nejlépe, když máte celý obličej krásně snědý, ale váš krk je už bílý jako sníh. Muži vám totiž vždy nekoukají jenom na obličej. I make-up ideální barvy byste měly rozetřít na krku do ztracena. Bude to vypadat přirozeněji, než ostrý přechod barev mezi obličejem a krkem. Při nanášení make-upu také buďte opatrní, aby se nedostal do vlasů nebo do obočí. Na to také nikoho nesbalíte.

Co se mužům také nelíbí, jsou příliš výrazná zdravíčka. S tvářenkou to tedy, dámy, také moc nepřehánějte. Zdravíčka by na vaší tváři neměla na první pohled upozorňovat, naopak by měla  být spíše nevýrazná. Základní linku veďte přes lícní kost a štětečkem ji pak upravte tak, aby se na tváři pozvolna ztrácela. Nekupujte si rudé odstíny tvářenek, ale při jejich výběru přihlédněte i k barvě vašich vlasů. K tmavým vlasům volte oranžové nebo nažloutlé odstíny, ke světlým vlasům světle růžové a zrzavým typům budou slušet broskvové barvy.

magazin.cz

 

Muži přímo nesnášejí silně orámované rty. Ženy se naštěstí tohoto kosmetického přestupku moc nedopouštějí. Pokud se chcete líbit, rozhodně tedy nepoužívejte výraznou konturku na rty. Když už konturovaní tužku využíváte, slaďte s jejím odstínem i rtěnku nebo lesk na rty. Jen v takovém případě budou vaše rty svůdné.

Pánům také uděláte radost, když nebudete své oči zdůrazňovat silnou černou linkou. Opravdu lépe vypadají slabě orámované oči. Úplně nejraději ale muži mají lehké oční stíny. Ty také vypadají mnohem přirozeněji. I barvu očních stínů vybírejte rozumně, vaše tvář by neměla vypadat jako barevná omalovánka.

magazin.cz

 

Vrcholem nevkusu je podle mužů kompletně vytrhané obočí a jeho následné domalování. To rozhodně nepůsobí přirozeně, zvlášť když „nové“ obočí tvoří ostrá tlustá linie. A už jste někdy viděli takové linky místo obočí divného, nepřirozeného tvaru nebo dokonce rozmazané? Věřte, že to není žádná krása. Podle názoru mužů pak žena s namalovaným obočím vypadá spíše lacině než krásně.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1