Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Netradiční kosmetické přípravky, které vám zajistí krásu

Každá žena má nějaký svůj trik, kterým si zajistí krásnou a bezchybnou pleť nebo třeba lesk a objem vlasů.

Někomu pomáhají bylinky, někdo nedá dopustit na luxusní kosmetické produkty. V historii si proslulá čachtická paní připravovala krvavé koupele a naše babičky spoléhaly na pomoc přírody. Dnes máme na vybranou ze spousty přípravků, i přesto pečuje někdo o svou krásu dosti netradičním způsobem. Chtěl by někdo z vás podobné procedury vyzkoušet?

Za neobvyklým kosmetickým zážitkem bychom mohli zamířit do severní části Izraele. Zde najdeme lázně nazvané Ada Barak, ve kterých se klienti rozhodně nenudí. Jednou z nabízených služeb je i netradiční masáž. Dotýkat se vás nebudou ruce masérky, ale na svém těle ucítíte hadí kůži. Hadi vám budou lézt po těle a vlastně tak budou masírovat. Lidé, kteří zrovna netrpí ofidiofobií, tedy strachem z hadů, si tuto proceduru velmi chválí. Během hadí masáže se v těle uvolní všechny svaly a pomáhají i při potížích s klouby. Za kúru s hady zaplatíte zhruba 70 dolarů, tedy něco kolem 1300 korun.

magazin.cz

 

Další kosmetický trik se zatím nemůže vyrábět ve velkém a mnohé firmy se ho z etických důvodů nechystají ani uvést na trh. Není se čemu divit, hlavní přísadu takových produktů totiž tvoří mateřské mléko. Prvním výrobkem z něho bylo mýdlo. To sice v obchodech nenaleznete, na internetu ale můžete najít pár návodů, ve kterých je podrobně popsán postup, jakým se mýdlo dá vyrobit. Kosmetika z mateřského mléka má údajně skvěle působit na naši pleť, protože obsahuje spoustu vitaminů a jiných prospěšných látek. Lékaři ale před výrobou podobné kosmetiky varují. Uvědomte si totiž, že mateřské mléko není pasterizované a některé škodlivé látky mohou vaší pokožku spíše poškodit.

Americká kosmetická firma začala vyrábět séra a krémy, které si koupí jen málokdo. Mnohé lidi totiž odradí látka, která je hlavní součástí takových produktů. O co se jedná? O sliz ze slimáků. Nejlépe na pleť působí prý sekret z těch chilských. Kosmetika vyrobená ze slizu prý pomáhá při potížích s citlivou pletí, jako je třeba akné. Krémy se slizem také údajně dokáží vyhladit jizvy. Za takové přípravky budete ale muset utratit více peněz. Jedno malé balení totiž stojí asi 74 dolarů, v přepočtu tedy téměř 1500 korun.

magazin.cz

 

Velmi drahou kosmetickou procedurou nabízí podnik na Floridě ve městě Palm Beach. Zde by vám kosmetičky na obličej umístily tenké plátky zlata, které mají prý pleti prospívat. Pravda je ale jiná. U spousty lidí se objevily nepříjemné alergické reakce. Některým zákazníkům se zase na tváři rozvinul ekzém. Důvod je prostý. Během kúry se totiž ke kůži nedostane důležitý kyslík a problém je na světě. I přesto do salónu krásy zamíří spousta lidí a nechává zde nehorázné množství peněz.

Jedno kadeřnictví v Londýně také nabízí netradiční služby. Místní kadeřník vám dokáže zaručit krásné vlasy plné objemu a lesku. Tajemství tohoto zázraku spočívá ve zvláštním zábalu, do kterého se přidává býčí sperma. Tato procedura prý má opravdu skvělé účinky, potvrzuje to řada spokojených zákaznic. Za jednu návštěvu Hariho kadeřnictví byste ale dali v přepočtu téměř dva tisíce korun.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!