Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zázračný tea tree olej

Slyšeli jste už někdy o zázraku s názvem tea tree olej? Jedná se o olej získávaný z čajovníku. Největší uplatnění najde v kosmetickém odvětví.

Tea tree olej je známý především svými blahodárnými účinky na pleť, uplatní se zejména v boji proti akné. Ovšem tím pozitiva tea tree zdaleka nekončí, dokáže toho mnohem více. Co všechno umí zázrak s názvem tea tree olej?

Máte problematickou pleť? Trápí vás akné nebo třeba ekzém? Nezoufejte, pomůže vám právě tea tree olej! Pokud trpíte na akné, moc dobře víte, že byste pupínky neměli vymačkávat. Ovšem mnoho lidí to i přesto dělá. Pokud se to stává i vám a chcete se vyhnout nepříjemným následkům v podobě zarudnutých flíčků či zanícených ranek, potřete pupínky tea tree olejíčkem. Ten malé ranky úspěšně dezinfikuje a urychluje hojení.

Pokud se poctivě řídíte radami dermatologů a pupínky si nevymačkáváte, jistě se jich i přesto chcete zbavit. Také v tom vám poskytne pomoc tea tree olej. Pupínky olejíčkem jednoduše potřete a nevymačkávejte. Tea tree pupínky vysušuje, zbavuje nečistot a urychluje jejich hojení.

Lidé s citlivou pokožkou mají mnohdy nepříjemné problémy po hojení. Pokožku po holení zklidníte právě pomocí tea tree oleje, který rovněž rychle zahojí případné říznutí či odření při holení. Stačí jenom nakapat několik kapek tea tree olejíčku do vody, namočit do ní vatový tamponek a potřít postižená místa. Pokud vám často po holení zarůstají chloupky, je tea tree olej také tím správným pomocníkem.

Která žena by netoužila po dlouhých a krásných vlasech zářícím zdravým. Pokud totéž chcete i vy a trápíte se, že vám vlasy rostou moc pomalu, třepí se, lámou a jsou bez lesku, sáhněte po tea tree olejíčku. Ten totiž dokáže vyčistit, posílit a vyživovat vlasové kořínky. Dnes již běžně seženete vlasové šampony obsahující tea tree olej. Sami si však můžete také připravit vlasový balzám. Stačí vám k tomu kokosový, arganový nebo makadamiový olej a pár kapek tea tree oleje. Balzám vmasírujte jemně do pokožky hlavy, nechte zhruba půl hodiny působit a pak pečlivě smyjte. Vaše vlasy budou zdravější, silnější a zrychlí se i jejich růst.

Má vaše pokožka hlavy sklon ke tvorbě lupů? Opět můžete sáhnout po tea tree oleji. Ten podstatně omezuje tvorbu lupů, čistí pokožku hlavy a zároveň zmírňuje nepříjemné svědění. Stačí přidat pár kapek tea tree olejíčku do šamponu, který běžně používáte.

Tea tree olej také zlepšuje stav a vzhled vašich nehtů. Odstraňuje problémy, jako jsou křehké, lámavé a třepící se nehty, nebo třeba zvláčňuje tvrdou nehtovou kůžičku. Vhodné pro péči o nehty je smíchat několik kapek tea tree oleje s olejem levandulovým. Olejíček pak jemně vmasírujte do nehtů a jejich okolí, navlékněte si tenké rukavice a nehte přes noc působit.

Snad každému se čas od času udělá na noze puchýř. Jeho hojení můžete urychlit pomocí tea tree oleje. Jím puchýř pouze potřete a necháte chvíli působit. Rozhodně však puchýř nepropichujte.

Zázračný tea tree olej

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!