Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dáma v kabátu / foto: shutterstock

Dámské kabáty, třeba pro těhotné

V těhotenství se tělo ženy samozřejmě mění. Zvětšuje se, upravuje se podle potřeb dítěte, což pro matku znamená kompletní změnu šatníku. Proč ale kupovat oblečení, které využijete jenom tak krátce a potom si ho už neobléknete?

V případě, že vaše těhotenství vychází na chladnější měsíce, se neobejde bez dámského těhotenského kabátu, který poskytuje dostatek prostoru pro vás i dítě, a stejně tak teplo pro vás oba.

Koupě takového kabátu vás ale vyjde v lepším případě na několik stovek v horším na několik tisíc, přičemž po porodu už si ho neoblečete. Proto myslete prakticky a ustanovte si pravidlo, že si v těhotenství nekoupíte nic, co byste po porodu už nenosila. I ohledně dámského zimního kabátu na chladnější měsíce se jde zařídit tak, abyste zbytečně neutrácela peníze za oblečení, které využijete jenom na jednu sezónu. Módní návrháři již totiž myslí i na těhotné ženy a jejich nesnáze při shánění pořádného zimního dámského kabátu nebo jednoduše oblečení, které by je i jejich ratolest udrželo v teple.

Zkuste nastavitelný pás

Mnoho kabátu je teď k sehnání s pohyblivým pasem, který umožňuje zvětšení nebo také zmenšení objemu kabátu. Vhodný je takový střih nejen pro těhotné, které ho užijí i po porodu, ale i pro ženy větších proporcí, které se rozhodly něco se sebou dělat. Dámský kabát s nastavitelným opaskem je velmi pohodlný a přitom si zachovává punc elegance a stylovosti.

Alternativa v podobě ponča

Pokud pro sebe a své bříško chcete jenom něco na přehození, místo bundy vám skvěle poslouží pončo nebo delší pelerína. Kromě toho jsou ponča stále v kurzu, unosíte jej tedy i po vašem termínu. Do ponča i do peleríny se můžete pohodlně zabalit a vnímat nejenom teplo, ale také vzdušnost, kterou oba modely nabízejí svým střihem.

Pružné materiály

Další možností jsou také dámské kabáty z pružných materiálů, jako je například vlna. Ve vlněném kabátku vám bude teplo za každého nečasu, přičemž takový model lze potom využít i po porodu. Vlna je velmi praktický materiál, který unosíte prakticky kamkoliv.

Na zimní období nezapomeňte na pořádné pevné kozačky.

Dámské kabáty, třeba pro těhotné

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!