Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylové tenisky / foto: Getfound

Nevíte, jaké tenisky pořídit? Máme pro vás 5 tipů

Tenisky už dávno nenosí jenom sportovci. Tento typ obuvi si vybojoval své místo na výsluní díky své pohodlnosti a praktičnosti.

Proč nosit tenisky

Tenisky už dávno nenosí jenom sportovci. Tento typ obuvi si vybojoval své místo na výsluní díky své pohodlnosti a praktičnosti. Pokud potřebujete celý den vydržet v nohách, neničte si klenbu v nepohodlných sandálkách. Na konci dne vám chodidla poděkují. Co se týká vzhledu, máte na výběr z mnoha různých typů tenisek. Vybere si naprosto každý. Elegantní bílé, výrazné s vysokou platformou, obyčejné černé nebo snad tenisky s perličkami? Nebojte se experimentovat.

Tenisky v minulosti

Jejich historie se táhne až do 20. let 20. století. První podoba tenisek vznikla v rukách Marquis Mills Converse. Jak už z názvu vyplívá, bota nesla světově známý název “converse”. Díky své pohodlnosti se rychle rozšířily mezi basketbalisty. V 40. letech vznikají dvě oblíbené firmy s teniskami – Adidas a Puma. O 3 dekády později vzniká značka Nike, která v roce 1987 do světa vypustila mimořádně populární model – Air Max. Doteď si drží ty nejvyšší celosvětové pozice, a tak stále vznikají nové barevné kombinace a provedení.

Na jaké tenisky se zaměřit v roce 2020

V roce 2020 existuje tolik modelů, že budete mít spíš problém vybrat pouze jeden. Ale proč se zastavit jen u jednoho párů. Tenisky jsou natolik variabilní kousek, že můžete vlastnit klidně 3 naprosto rozdílné páry pro různé příležitosti. Na sport, k sukni nebo k džínům. Když potřebujete přidat pár cm, obléknete si model s vysokou platformou. Chcete oživit nudný outfit? Doplňte ho o barevné tenisky.

Tenisky na sport

V čem jiném sportovat než v kvalitních teniskách? Dnes se tenisky vyrábí opravdu lehké a pohodlné s podrážkou, která zabraňuje přenášení otřesů do kolen. Pokud rádi běháte, kupte si model, který šetří vaši nohu. Sportovní tenisky lze využít i při dlouhých procházkách nebo výšlapech. Při výšlapu do přírody dávejte pozor, aby podrážka vydržela ostré kameny. Některé modely jsou vhodné pouze na rovný povrch. Pokud se vám potí nohy, oceníte boty, které mají na povrchu dírky nebo síťku. Díky tomu se vám budou nohy pravidelně ochlazovat.

Tenisky se vzorem

Pokud jste ráda výrazná, vyzkoušejte boty s vzorem. Může se jednat o zvířecí vzor, vyšívané kytičky nebo různé aplikace (perličky, kamínky, třpytky). Výrazné tenisky kombinujte s džínami a jednobarevným tílkem a budete za hvězdu. U bot s aplikacemi si dávejte pozor při praní. Vždy se přesvědčte, že je aplikace na botě silně přidělaná, ať si nezničíte pračku. Boty můžete vložit do speciálního sáčku na praní, který případnou aplikace zachytí.

Bílé tenisky

Nosíte šaty a sukně? Tak to si zamilujete bílé tenisky, které se k nim skvěle hodí. Pokud jste trochu rebelka, můžete si vybrat model, který je více strukturovaný a tím pádem výraznější. Na druhou stranu existují modely tenisek, které jsou hladké a bez jakýchkoliv aplikací. Nezapomeňte tenisky pravidelně čistit, protože se do nich může “zažrat” špína. Na trhu existují speciální čistící prostředky, ale postačí vám i vlhká houbička nebo jemný kartáček.

Barevné tenisky

V posledních letech letí výrazně barevné tenisky. Ať už flekaté, s barevnou platformou nebo podrážkou, s různými pruhy nebo jednolitě barevné. Ve vašem šatníku se budou určitě vyjímat. Nejspíše se nestanou každodenní obuví, ale to vůbec nevadí. I tak vám udělají velkou službu, protože si budete připadat velmi stylová a moderní.

Tenisky s vysokou podrážkou

Potřebujete přidat pár centimetrů do výšky? Tak to si určitě oblíbíte tenisky na vysoké platformě, které momentálně dost letí. Krásně vypadají v kombinaci s hrubě zpracovanými podrážkami. Pokud vám nechybí dávka odvahy, zkuste je zkombinovat s jemnou sukní, které dodají na rošťáctví. Tyto boty byly oblíbené v 90. letech, kdy je proslavila známá dívčí skupina Spice Girls.

 

Nevíte, jaké tenisky pořídit? Máme pro vás 5 tipů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!