Jak praví klasik, teplé pivo je horší než studená Němka. Není nad to, když si můžete vyprahlé hrdlo v parném letním horku svlažit parádně vychlazeným zlatavým mokem z orosené sklenice nebo láhve. Jenže jak pivo v láhvi udržet třeba na pláži ve správné teplotě? Někdo tento problém může řešit urychleným vyprázdněním půllitru, jinému by se mohlo hodit přenosné chlazení.
Americká firma Corkcicle z Orlanda vymyslela způsob, jakým pivo, ale i jiné nápoje, v láhvi udržet vychlazené do posledního doušku. Chladicí prvek nazvaný Chillsner vypadá jako rampouch a vkládá se přímo dovnitř láhve. Na hrdle sedí jako zátka, ovšem je dutý a pivo můžete pít přímo skrze něj, a proto je každý lok stále osvěžující.
Hliníkový rampouch
Chillsner je vyroben z hliníkové skořápky, která je vyplněná speciálním termálním gelem. Před použitím je tedy nutné kovový rampouch nechat alespoň tři čtvrtě hodiny v mrazáku. Pak jen z láhve trošku upijete, aby vám pivo nevyteklo ven, rampouch pevně zasadíte do hrdla a už pijete. V prodávaném balení za třicet dolarů dostanete dva chladicí rampouchy a teplotně izolovaný box, který udrží Chillsner ve zmrazeném stavu.
„Chillsner jsme vyrobili proto, že není nic horšího, než pít teplé pivo,“ tvrdí Kim Miller z firmy Corkcicle. „Pití piva má přinášet hlavně relaxaci a vychutnání, a když pivo zteplá, jste akorát nuceni jej rychle vypít, což si moc neužijete. Problém je, když chcete pít pivo ve velkém horku, třeba na pláži, u bazénu, při sportování, nebo někde na grilovací zahradní party. Když v takových podmínkách není pivo dobře vychlazené, skoro nemá cenu jej pít. Právě v těchto situacích se skvěle hodí náš Chillsner.“
Diskuze k článku:
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!