Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Call of Duty: Ghosts

Oblíbená akční herní série nakoukne v novém dílu do blízké budoucnosti nových supervelmocí.

Akční série Call of Duty má mezi hráči 3D stříleček dlouholetou tradici. Hráči se mohli vždy ponořit do napínavé kampaně plné sice striktně nalinkovaných, nicméně zábavných a překvapivých momentů a dějových zvratů. Všechno začalo na bojištích druhé světové války, aby se postupem času dostalo i na studenou velkou či moderní boj s islámským terorismem. Nový díl Ghosts se posune dál směrem k blízké budoucnosti.

magazin.cz

 

Amerika v rozkladu

Budoucnost načrtnutá autory scénáře ukazuje krizové období, kdy dojde k vyčerpání většiny ropných rezerv. Z USA se stane zchudlá a zpustošená země, zatímco latinskoamerické státy sdružené v mocnou Federaci pomalu, ale jistě, přebírají vládu nad světem. Přímý útok Federace na Spojené státy je tak logickým vyústěním situace. Je tedy na čase chopit se rychle zbraně a v roli příslušníka elitní vojenské jednotky Ghosts Logana Walkera se postavit útočníkům na odpor.

magazin.cz

 

Ačkoliv vydavatel hry Activision mluví o novém dílu jako o next-gen titulu a několikrát se zaříkával mnohými inovacemi a variabilitou prostředí, faktem zůstává, že kampaň pro jednoho hráče nevnáší do série takřka nic nového. Sice se jedná o velmi svižnou akci, která vám nedá ani chvilku odpočinku, ovšem za nějakých pět hodin hraní je všemu konec a pokud neholdujete multiplayeru, zůstanou vám jen oči pro pláč.

magazin.cz

 

V přísně lineární kampani se díky předskriptovaným událostem neustále něco děje a nudit se nebudete. Příběh vás nenechá mezi neustálými výbuchy a střelbou běhat pouze po svých a rychle vás posadí třeba do kokpitu helikoptéry, nebo za rajčáky uvnitř tanku, a podíváte se dokonce i pod vodu. Jediným neotřelým zpestřením příběhu je spolupráce s věrným německým ovčákem Rileyem, které v jedné z misí sehraje důležitou roli.

magazin.cz

 

Blamáž s technickým zpracováním

Plánované vydání Ghosts na přicházející next-gen konzoli PlayStation 4 dávalo naději na moderní technické zpracování. Pravda je ovšem taková, že grafický engine zůstal od minule víceméně stejný, tudíž žádné unikátní efekty nečekejte. Hra sice nevypadá vůbec špatně, avšak na grafickou špičku konkurence nedosahuje. O to víc je zarážející skutečnost, že hra pro svůj chod na PC vyžaduje nadstandardních 6 GB operační paměti RAM. Jak se zdá, jedná se pouze o jakýsi reklamní trik navozující punc supermodernosti, neboť hráčská komunita dokázala uvolnit neoficiální patch, s jehož pomocí lze hrát bez jakéhokoliv omezení na chodu či kvalitě hry i na PC se 4 GB RAM.

magazin.cz

 

Nahořklou chuť kampaně pro jednoho hráče naštěstí oslazuje vynikající multiplayer, který lze považovat za skutečné jádro celé hry. Nabízí množství herních módů včetně několika novinek a díky propracovaným a rozlehlejším mapám se spoustou nápaditých zákoutí a cestiček se vám hraní hned tak neomrzí.

magazin.cz

 

Postavu je nutné postupem času za nasbírané zkušenosti vylepšovat, čímž se vám otevírá cesta k lepším zbraním, schopnostem i různým doplňkům. Jako příklad novinek stojí za zmínku kooperativní mód Extinction, v němž čtveřice hráčů bojuje proti mimozemšťanům a čistí mapy od jejich hnízdišť. Zkrátka klání více hráčů rozhodně stojí za vyzkoušení a alespoň částečně zahojí zklamání ze singleplayeru.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!