Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hliníková okna / foto: Shutterstock

Hliník, materiál současnosti i budoucnosti

Hliník se neodstěhoval do Humpolce, naopak. Coby materiál si nachází cestu do stále většího počtu domácností. Disponuje totiž vlastnostmi, které umožňují jeho široké uplatnění.

Recyklovatelnost, odolnost, pevnost, přizpůsobivost, nízká váha. To je jen malý výčet předností, kterými se tento lehký kov vyznačuje. Dobře se s ním pracuje a majitelům produkty z něj dlouho slouží.

Hliníková okna chloubou každé domácnosti

Hliníková okna ve srovnání s okny dřevěnými či plastovými vyjdou sice dráž, ale jisti si můžete být tím, že za své vynaložené peníze dostanete výrobek té nejvyšší kvality. Hlavními přednostmi hliníkových oken jsou jejich pevnost, nízká váha a odolnost, a to jak proti povětrnostním vlivům, tak i proti opotřebení. Navíc je možné vyrobit je i v atypických rozměrech, které okna plastová ani dřevěná neumožňují. Tato okna se také vyznačují velmi vysokou životností, a to i v těch nejtěžších podmínkách. K tomu jsou elegantní, zajímavá, a stanou se chloubou každé domácnosti.

Hliníkové dveře dobře vypadají a jsou bezpečné

Hliníkové dveře jsou na pohled elegantní a luxusní, zkrátka dobře vypadají. První dojem tedy rozhodně nezkazí. Naopak vám coby majiteli objektu přidají na prestiži. Hodí se do všech typů staveb, jak rodinných domů, bytů, ale i staveb komerčních a průmyslových. To ale zdaleka není všechno. Pro svou pevnost a odolnost se spolu s kvalitním zámkem ukazují jako ideální bezpečnostní řešení vašeho objektu. K tomu vyžadují minimální údržbu, za kterou se vám stejně jako okna odvděčí velmi dlouhou životností. 

Hliník, ideální materiál i pro střešní světlíky

Hliník se ukázal také jako ideální materiál pro střechy domů a konstrukce střešních světlíků. To jsou svým zaměřením proti tepelným ztrátám, vodě a větru velmi náročné stavby. Proto musí být vyrobeny z pevného a odolného materiálu. Takový hliník rozhodně je. Tedy materiálem, který výrobkům z něj dodává skutečnou přidanou hodnotu. 

K tomuto článku není otevřena diskuze