Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Luxusní loď / foto: Gabriele Teruzzi Yachts & Designs

Designová perla Středomoří jako plovoucí ráj zhýčkaných boháčů

Zcela nová jachta s exotickým názvem Shaddai se chlubí nadčasovým designem a svému majiteli nabídne luxusní zázemí i úchvatné výhledy.

Majitelé jachet se většinou řadí k vyšší společenské smetánce, která se ráda obklopuje drahými věcmi a život v luxusu si užívá plným doušky. Není však jachta jako jachta a ta, kterou vám dnes představíme, posouvá laťku bohatství ještě o stupínek výše.

Aristokrat na mořské hladině

Luxusní plavidlo jménem Shaddai je libůstkou, po které jistě zatouží nejeden milionář. Již její jméno, které v hebrejštině znamená " všemohoucí “, dává tušit, že s ní zažijete nevídané a objevíte nepoznané. 150 metrů dlouhá loď navržená italským designérem Gabrielem Teruzzim na první pohled zaujme svým tvarem, který spíše než plavidlo připomíná trup letadla. Futuristické provedení doplněné o avantgardní linie a elegantní tvary nabízí otázku, zda skutečně není tato jachta schopna vzlétnout nad mořskou hladinu.

Luxusní jachta

Jako samotný Stvořitel

Schopností létat vzduchem sice nedisponuje, zato je vybavena unikátní vyvýšenou kajutou. Ta se nachází ve výšce 38 metrů od spodní paluby a nabízí prožít nadpozemský pocit během plavby či při pozorování západu slunce. Jak její designér vysvětluje na svých webových stránkách, inspiroval se myšlenkou, že: „Vzlétnout ze země bylo lidskou touhou od samého počátku“. Kromě nadpozemského rozhledu má majitel této jachty možnost využít tzv. nekonečný bazén, který se také nachází v prostoru vrchní kajuty. Cílem designéra je, aby  se při koupáním v něm člověk cítil jako v nebi, čehož dosahuje vizuálním efektem vody splývající s nebeskou oblohou.

Vrchní kajuta

Luxus, kam oko dohlédne

Také hlavní paluba oplývá luxusem a přepychovou výbavou. Jejím základem je plážový klub o rozloze 300 metrů čtverečních a také druhý nekonečný bazén tvořící strop klub. Celý prostor tématicky rozděluje akvárium s podmořským světem plným exotických ryb a korálů. Zadní paluba je brána jako oáza klidu, kde lze pohodlně relaxovat za zvuku vodopádu padajícího z horního bazénu.

Interiér jachty

Ačkoliv se zatím jedná jen o koncept, předběžná cena reálného plavidla se má pohybovat okolo 250 milionů dolarů, tedy v přepočtu více jak 5 miliard korun. Je tedy jasné, že si tuto lahůdku budou moci pořídit opravdu jen ti nejbohatší z nejbohatších.

Zdroje:

https://www.gabrieleteruzzi.com/press_pdf/other/shaddai_inside_marine.pdf

https://www.curioctopus.it/read/32947/questo-super-yacht-con-cabina-sopraelevata-e-un-vero-paradiso-galleggiante-di-lusso-e-comfort

 

 

Designová perla Středomoří aneb plovoucí ráj zhýčkaných boháčů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!