Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mokrý mobilní telefon / foto: welcomeinside / Shutterstock.com

Namočený mobilní telefon: návod, jak jej zachránit

Ne všechny mobilní telefony jsou vodotěsné. Ačkoli asi nikdo naschvál nenamočí svůj telefon, jsou situace, které nemusíme mít pod kontrolou.

Například když se nám telefon vysmekne z rukou a spadne do kaluže nebo například do toalety. Nebo zapomeneme telefon ležet někde, kde není chráněný před deštěm. Takové situace se bohužel stávají. Jak se zachovat, abyste svůj telefon zachránili?

Vyjměte vše, co jde

Jednejte rychle. Levné mobily nebo ty nejdražší – když není vodotěsný, jde o čas. Z kapaliny jej co nejrychleji vylovte a nezdržujte se vypínáním telefonu. Ihned vyjměte akumulátor, protože jinak hrozí zkrat vašeho přístroje. U telefonů, které nemají vyjímatelný akumulátor, telefon vypněte co nejdříve. Hned poté se zaměřte na SIM kartu a případně také na paměťové karty. Jednu po druhé tyto karty vyjměte – i v případě, že váš telefon bude poškozený, určité informace jsou uloženy na těchto kartách, takže o ně nepřijdete. Aby nedošlo ke zrezivění, nechte karty usušit na papírovém ručníku.

Všechna voda musí pryč

Viditelnou vodu lze z telefonu setřít, problém ale může být s tou, která se již dostala do vnitřních částí vašeho telefonu. Obvykle se nevyplatí zdržovat se otíráním vnější části telefonu a rovnou se postarat o vnitřní část. Protože se jí chceme zbavit i zevnitř, bude zapotřebí uvolnit případné uzávěry všech otvorů. Co jde z telefonu otevřít, otevřete. Tak bude usnadněno odpařování vody.

Sušení telefonu

Ideální je nasypat do mísy s vodou rýži a do ní vložit telefon. Takto zasypaný telefon pak dejte do lednice. Rýže vysaje vodu z telefonu, studený vzduch v lednici zase dostává vlhkost z rýže.

Vodotěsné mobilní telefony

Jestliže se vám stávají podobné nehody s vodou často nebo se pohybujete v prostředí, kde hrozí nebezpečí namočení telefonu, můžete se zaměřit na koupi vodotěsných mobilních telefonů. Mobily Huawei, iPhone, Samsung ale i další značky nabízí spoustu variant ve voděodolné variantě.

Namočený mobilní telefon: návod, jak jej zachránit

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!