Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Plánovaná rekonstrukce / foto: shutterstock

Plánujete rekonstrukci? 4 možnosti, jak ji financovat

Do rekonstrukce se hrne mnoho lidí. Ať už jste koupili dům či byt, nebo jen chcete zvelebit své stávající bydlení, jistě víte, že žádná rekonstrukce není úplně zadarmo. Jak ji můžete financovat?

Než se pustíte do rekonstrukce, musíte myslet na mnoho věcí. Kromě financování je potřeba vyřešit, do jak rozsáhlé rekonstrukce se plánujete pustit, zda budete rekonstruovat vše najednou, nebo postupně a pomalu, zvážit byste přitom měli také to, kolik do rekonstrukce chcete, resp. můžete investovat. Od finančních prostředků se toho bude odvíjet nejvíc, budou vás limitovat ve výběru materiálů i v rozsahu prací či nákupu vybavení.

Financujte vlastními prostředky

Tím nejlepším možným řešením je pochopitelně přemýšlet dopředu a zavčasu si vytvořit finanční polštář, který vám náklady na rekonstrukci pokryje. Pokud vám to finanční situace dovolí, odkládejte si průběžně peníze stranou na svůj bankovní účet, případně si založte spořicí účet, kde se vám díky úrokům nastřádaný obnos zhodnotí.

Výpomoc od rodiny

Než si zažádáte o půjčku, zkuste poprosit o finanční pomoc nejbližší rodinu. Prarodiče velice často mívají úspory na horší časy a dost možná budou ochotní vám část z nich půjčit.

Financujte americkou hypotékou

Americká hypotéka má tu výhodu, že ji lze použít opravdu na cokoliv, třeba na rekonstrukci garáže, na kterou se nedá použít klasický úvěr na bydlení. Abyste na americkou hypotéku dosáhli, potřebujete ručit nemovitostí, která má alespoň o 40 % vyšší hodnotu, než je půjčovaná částka. Americká hypotéka je ideální, pokud si chcete vypůjčit částku v řádu set tisíc korun.

Financujte úvěrem na rekonstrukci

Rekonstrukci i výstavbu můžete financovat také úvěrem určeným přesně pro tyto účely. U Banky CREDITAS dostanete peníze předem a čerpat úvěr můžete i opakovaně. Na jedno čerpání lze získat až 1,5 milionu korun, což už stačí i na větší rekonstrukci.

Plánujete rekonstrukci? 4 možnosti, jak ji financovat

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!