Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ventilátory pro průmyslové klimatizace / foto: shutterstock

Proč nekupovat nové průmyslové ventilátory? Lze je totiž opravit s úsporou nákladů

Průmyslové ventilátory jsou nezbytné pro správnou regulaci teploty, vlhkosti a kvality vzduchu v prostorách průmyslových provozů a dílen.

Tento typ ventilátorů má výrazně vyšší výkon a odolnost než ventilátory určené pro běžné použití v domácnostech a kancelářích. Jednotlivé modely se liší svými vlastnostmi a použitím.

Jaké druhy průmyslových ventilátorů existují

Ventilátor je ve své podstatě rotačním strojem vybaveným kolem s lopatkami, případně vrtulí, kterými proudí vzduch. Dále obsahuje motor, přičemž na rotoru bývá umístěný ventilátorový systém:

  • Axiální – vzduch proudí ve směru osy otáčení oběžného kola. Využívá se v místech, kde je zapotřebí velký průtok vzduchu, aniž by byly velké nároky na tlak.
  • Radiální – využívají se pro klimatizace a chlazení.

Existují také speciální ventilátory určené pro odstranění plynu, prachu a dalších nebezpečných látek z pracovních prostorů, což zlepšuje kvalitu vzduchu a zabraňuje škodlivým účinkům na zdraví pracovníků.

Opravy ventilátorů

Oprava ventilátorů ušetří náklady

Průmyslové ventilátory jsou obvykle konstruovány tak, aby odolaly náročným podmínkám v provozech. Víte, že v případě jejich poruchy se vyplatí je nechat opravit? Lze takto ušetřit až 50 % firemních nákladů, které by jinak musely být vynaloženy na nákup nového přístroje,

Letité zkušenosti s opravami ventilátorů má firma Lukast, která se specializuje zejména na opravy ventilátorů použitých v zařízeních určených pro odsávání a chlazení. Firmě lze svěřit i servis ventilátorů, například při vyvažování ventilátorů vrtulí – pro chladicí věže, sušárny dřeva, průmyslové klimatizace.

Velkou výhodou je, že Lukast si poradí s opravou i starších modelů. Má dlouhodobou praxi v opravě různých značek, velikostí a typů průmyslových ventilátorů. Na webových stránkách www.lukast.cz je možné se podívat na nabídku služeb a také je rovnou objednat prostřednictvím kontaktního formuláře.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze