Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Foukaná izolace / foto: https://www.jpizolace.cz/image.php?nid=20264&oid=9651909&width=1600

Jaké jsou výhody foukané a stříkané izolace?

Kvalitní zateplení domu je jedním z nejvíce efektivních způsobů snížení energetické náročnosti budovy. Jednou ze zateplovacích metod jsou izolace foukaná a stříkaná, které si v následujícím článku představíme o něco podrobněji.

Pod pojmem foukaná a stříkaná izolace rozumíme metody aplikované foukáním (stříkáním) do požadovaných prostor. Rozdíl mezi těmito metodami je v izolačním materiálu. Zatímco u stříkané izolace je izolačním materiálem kapalina, která se po vstříknutí změní na pevnou látku, u foukané izolace se od začátku jedná o pevnou látku.

Nejenom podkroví a těžce dostupná místa

Oby typy zateplení v sobě skýtají řadu výhod. Především umožňují zasáhnout i těžce dostupná místa, které by klasické izolační materiály nepokryly, ať již se jedná o podkroví či těžce přístupné rohy.

Foukaná izolace

Foukaná izolace dobře zateplí stropy, volné plochy, duté stěny stejně jako vazníkové střechy. Ploché neboli pultové, šikmé i atypické (například okálové). Fouká se horizontálně zvnějšku budovy speciální hadicí. Samotný proces je velmi rychlý a čistý.

Stříkaná izolace

Stříkáním se aplikuje speciální olejoviná pěna, která po aplikace zvětší svůj objem a změní se na bohatou pěnu. Správně ošetřená stříkaná izolace nesléhá, nehoří, nenasakuje vlhkost a tudíž se na ní netvoří plísně a má velmi dlouhou životnost. Stříkaná izolace je doporučována především na zateplení střech a podkroví.

Vhodná izolace

Specialista na foukané i stříkané izolace

Specialistou na foukané a stříkané typy izolace je například společnost JP IZOLACE (www.jpizolace.cz). Malá rodinná firma zakládající si na rodinném přístupu má na svém kontě stovky realizovaných zakázek. Spolu s dlouholetými zkušenostmi v oboru jsou zárukou kvality jejích služeb i používané kvalitní a výhradně certifikované materiály. Jedná se o křemičitou, čedičovou či skelnou vatu, dále dřevovlákninu a styroball. Skvělé izolační vlastnosti má i foukaná celulóza.

Využijte státních dotací

Společnost je zároveň odborným dodavatelem projektu státních dotací Nová zelená úsporám, který pro uživatele výrazně sníží vstupní investici do zateplení. V případě dotací Nová zelená úsporám light pro nízkopříjmové domácnosti se může jednat až o stoprocentní pokrytí. Pomoc s vyřízením dotace nabízí rozsáhlá poradenská síť Místních akčních skupin a konzultačních středisek. Popřípadě se můžete obrátit přímo na společnost JP IZOLACE.

K tomuto článku není otevřena diskuze