Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kompletní hydroizolace / foto: Filip Olejowski / stock.adobe.com

Kompletní hydroizolace: Chraňte svůj domov před vlhkostí

Hydroizolace zabraňuje průniku vody do stavební konstrukce. Mezi problémová místa patří zejména základy nemovitosti, ale i balkon či plochá střecha. Ovšem izolovat se hodí i další místa, například stěny. Oblíbenou volbou je tekutá hydroizolace.

Rozmanité využití

Hydroizolace najde využití na různých místech. Proto se nabízí i různé produkty. Naprostým základem je hydroizolace základů. Právě ty představují problémovou část, kudy může do konstrukce stavby prosakovat voda. Kromě toho ale je dobré zaměřit se také na ploché střechy, balkony a terasy. I u těch je vysoké riziko, že nimi bude prosakovat voda. Celkově je důležité izolaci nepodceňovat, jelikož voda může být devastující následky.

Vlhkost zdiva

Praktické řešení

Pokud se chcete vyhnout možným problémům kvůli prosakování vody, je důležitá kompletní hydroizolace. Samozřejmě je dobré zaměřit se na problémové partie, ovšem ošetřit můžete i další části domu. Oblíbenou volbou je tekutá hydroizolace, která se snadno nanáší, je odolná, a přitom se hodí na různé povrchy. Využít ji tedy můžete i pro hydroizolaci stěn. Nabízí se stěrky a impregnace s různým složením, vybírat je třeba vždy na míru dle vašich potřeb.

Hydroizolace spojů

V neposlední řadě bychom neměli zapomenout ani na spoje. Budova musí odolávat náročným podmínkám, ať už jde o déšť, sníh či podzemní vodu. Proto nepodceňujte ani detaily. I v tomto případě máte na výběr z různých produktů, zpravidla jde o tmely, které se snadno nanáší. S kvalitní izolací na těch správných místech předejdete nepříjemným komplikacím, které obyčejná voda může způsobit.

Vlhkost a voda se přirozeně nachází v prostředí, nelze se jich přitom nadobro zbavit. Proto je důležité stavbu chránit – hydroizolace představuje efektivní a jednoduché řešení, přičemž jde o spolehlivou ochranu.

K tomuto článku není otevřena diskuze