Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Upraží vám zvonící mobil mozek?

Už máte dost otlačených prstů z textovek a pomalého stahování přídavného obsahu? Nejraději byste svůj mobil zahodili někam hodně daleko?

Neukvapte se – přinejmenším byste ho mohli použít pro pražení kukuřice.

Funguje to!
Na internetu se objevila videa, která ukazují skupinky lidí, jež se baví velmi netradičním způsobem. Pokouší se pražit kukuřici a dělat z ní popcorn energií vydávanou zvonícími mobily. A daří se jim to!

Videa mají pokaždé stejný scénář. Muži umístí na stůl trojici mobilní telefonů a do jejich středu vloží zrnka kukuřice. Dalšími mobily přitom zavolají na přístroje ležící na stole a po chvíli zvonění se skutečně dostavují výsledky.

Po několika sekundách zrnka kukuřice narůstají do popcornových rozměrů a poskakují. V některých klipech jsou pak přihlížejícími dokonce snědena.

Videa se na internetu objevila před několika dny a za tu dobu je zhlédly statisíce lidí. Pochopitelně se rozproudila debata o jejich pravosti, jelikož je to naprostá, dosud neznámá novinka.

V internetových fórech zaznívají i názory, že pokud jsou mobily schopné upražit kukuřici, vypovídá to mnohé o jejich škodlivosti na lidský mozek.

Je to pravda?
Zdá se však, že s pravostí videí to nebude zase tak žhavé. Experti jsou si prakticky jistí, že mobily nedokáží vyprodukovat tolik energie, aby mohly upražit kukuřici.

Na to je třeba opravdu vysoké teploty, a pokud by tato skutečně nastala, mobily nejenže by uměly kukuřici upražit, ale zároveň by lidem výrazně popálily ruce a uši, což se neděje.

Mnohem pravděpodobnější je, že teplota, která kukuřici upraží, vychází z nějakého přístroje ukrytého pod stolem.

Je však otázkou, co si z těchto klipů odnést. Jde jen o exhibicionismus party mladíků, nebo je to virální součást nějaké reklamní kampaně. Pokud ano, tak jaké?

Těžko si představit nějakého výrobce mobilních telefonů, který by takovým způsobem lidi nepřímo přesvědčoval, že jim mobily praží mozek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 148