Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
UNO / foto: the-uno-tomorrows-transportation.com

Šílená EKOmotorka přeložená na půl

Chvíli předtím, než jeho letadlo konečně dosedlo na ranwey, viděl mladý Ben Gulak naposledy slunce.

Jako sedmnáctiletý trávil totiž dva týdny prázdnin v Číně a brzy zjistil, proč je prostý sluneční svit pro Číňany tak vzácný jako pro Jihoafričany sníh.

Ekologické řešení
Všude jezdí motorky s nešetrnými motory, které vydávají smradlavé a neprůhledné výpary. Smog pochopitelně není způsoben jen tím, ovšem Ben Gulak se rozhodl přiložit ruku k dílu právě na tomto poli.

Jakmile Gulak dorazil zpět domů, začal spřádat plány na inovativní motorku, která by nevylučovala žádné plyny a zároveň by měla obě kola vedle sebe, což by jí umožnilo ještě lépe se proplétat narvaným silničním provozem.

magazin.cz

Takzvané Uno má až překvapivou stabilitu, přičemž se ovládá nadmíru jednoduše. Nakloněním dopředu přidáte na rychlosti, a když chcete zatočit, flexibilní odpružení nastaví výšku kol tak, že to není nejmenší problém.

Zatím omezená rychlost
Uno je vybaveno setrvačníkem a stabilizátory, aby z něj jezdec nespadl ani při náročnějším úkonu. Použit byl rám Yamaha R1, který je širší, než je obvyklé, a tak dokáže pojmout vedle sebe postavená kola.

magazin.cz

Speciální motorky by měly být schopné vyvinout rychlost až 65 kilometrů v hodině, ovšem Gulak z důvodu bezpečnosti toto maximum ještě nezkoušel. Zatím se tak dostal jen na 25 km/h, přičemž do vyšších rychlostí se pustí, až se mu ještě lépe podaří vyladit stabilitu Una.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 298