Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
BRB Evolution / foto: Shutterstock

Skládací auto řeší trable s parkováním

Zapomeňte na věčné dilema, kam zaparkovat. Auto stačí složit.

Zapomeňte na miniaturní auta typu Smart, Fiat 500 a další metropolitní kousky, do kterých se sami sotva naskládáte a do kufru uložíte s trochou štěstí akorát povinnou výbavu.

Jednoduše složit

Problémy s parkováním a přílišným znečištěním by již brzy mohlo vyřešit naprosto speciální auto, jehož výjimečnost spočívá v možnosti naprosto jednoduše ho složit a uskladnit třeba jen na malé parkovací místo.

Britský designér Daniel Bailey nyní přichází s revolučním konceptem ekologického sportovního auta. Stačí jedno stisknutí tlačítka a tenhle bourák okamžitě zdvojnásobí svou velikost.

Mechanismus BRB Evolution, jak se koncept jmenuje, není zase tak složitý, jak by se mohlo zdát. Auto se nadzvedne na svůj předek a složí se jakoby do prostoru, který následně vznikne. Tím se ušetří padesát procent parkovací plochy.

magazin.cz


Zelený až běda
Co na tom, že v této pozici auťák vypadá trochu jako sekačka nebo lux, malá auta také nepatří k nejhezčím – a jak jsou populární. Důležité je, že nebudete muset hodin kroužit kolem parkoviště a čekat, až někdo uvolní adekvátně velké místo. S tímhle se nasunete takřka kamkoliv.

Auto má navíc elektrický motor, takže vyhoví i všem ekologickým standardům. Zkrátka ideální městské vozítko.

magazin.cz

„Vzal jsem si dva největší problémy velkých měst, znečištění a přelidněnost. Do budoucna se to ještě zhorší. Zatímco jiná auta stále rostou, já přišel s konceptem skládacího auta,“ říká dvaadvacetiletý Daniel Bailey.

Koncept je inspirován Peugeotem 908 a Lamborghini Murcielagem s cílem být více sexy a uhlazený než jiná ekologická auta.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 270