Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hyundai ix55 / foto: Hyundai

Novinky Hyundai pro autosalon v Paříži

Nový Hyundai i20 a iX55 budou nejvýznamnější prezentované modely značky Hyundai na pařížském autosalonu.

Na pařížském autosalonu “Mondial de l’automobile” se poprvé představí šest nových modelů Hyundai.

Centrální pódium si při své světové premiéře zabere nový vůz i20, který by se měl stát nejprodávanějším vozem evropské řady modelů Hyundai. Dalším debutantem bude studie i20 blue, což je nejnovější model z řady Hyundai i-blue - pokročilých studií s nízkými emisemi.

Spolu s atraktivním modelem i20 bude také představen luxusní sedmimístný SUV iX55 a ekologický model Santa Fe jako studie s hybridním motorem.

Nový Hyundai i20
Ten bude představen na evropských trzích na jaře roku 2009. Elegantní pětidveřový i20 využívá delší rozvor než jeho předchůdce Getz a nabízí tak atletický postoj a prostorný interiér.

magazin.cz

Šéf firmy Hyundai Motor Europe Kun Hee Ahn o novince řekl: “Model i20 byl navržen a vyroben tak, aby uspokojil evropský vkus a potřeby. Byl postaven na úplně nové platformě a většina jízd a vývoj ovládání vozu se odehrála na evropských silnicích. To utvořilo pevnou a agilní energii vozu. Jsme si jistí, že model i20 bude úspěšný, protože nabízí více než mnoho jeho konkurentů ve smyslu standardního vybavení, ekonomie spotřeby, vnitřního prostoru a elegance.”

Hyundai i20 blue
Klíčové modifikace, které umožňuji významné snížení emisí CO2 a spotřeby, jsou: kryty pod podlahou po celé délce vozu, snížení vzdálenosti od povrchu vozovky o 15 milimetrů, změny v aerodynamice přední a zadní části vozu, pneumatiky s nízkým valivým odporem a motorový olej s vysokým výkonem a nízkým třením.

Model i20 blue je také poháněn vysoce efektivním dieselovým motorem 1.4 CRDi, který produkuje 90 koňských sil a točivý moment 220 Nm. Motor je připojen k šestirychlostní manuální převodovce místo obvyklé pětistupňové převodovky.

Emise modré varianty i20 dosahují pouze 99 gramů CO2 na kilometr a spotřeba 4 litry/100km.

SUV iX55
Sedmimístné SUV iX55 se ve stánku Hyundai na pařížském autosalonu poprvé představí ve formě, která je připravena k výrobě. Je postaveno na základě úspěšného modelu Veracruz, který je již v prodeji na severoamerickém trhu. Model iX55 byl významně přepracován tak, aby vyhovoval evropským požadavkům a stylu jízdy.

magazin.cz

Jeho design je doplněn novým pokročilým třílitrovým motorem V6 CRDi. Turbodiesel dosahuje výkonu 240 koňských sil a rychlosti 100km/h dosáhne v čase 10,4 sekundy. Spotřeba vozu dosahuje 9,4l/100km při kombinovaném palivovém cyklu a emise oxidu uhličitého se dostávají na hodnotu 249g/km.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 44