Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
iPhone 3G / foto: Shutterstock

Operace palce pro lepší užívání iPhone

Nechali byste si operovat palec s jediným záměrem: abyste mohli lépe ovládat iPhone, nebo jakýkoliv jiný mobilní telefon? Pokud ano, patříte k nové módní vlně, která se na operace palců vrhla celkem ve velkém.

Tlustý palec
Je pravdou, že nové mobily jsou menší a menší, takže není úplně jednoduché ovládat je objemnějším palcem. Tlačítka jsou titěrná, položená blízko sebe a pro někoho s větším palcem to může být opravdu k zbláznění.

Největší vlnu operací palců prý vyvolává iPhone, který funguje na bázi dotykového displeje. Ale také kvůli přístrojům značky BlackBerry úpravu mnozí podstupují.

V případě operace jde obvykle o zmenšení palce tak, aby dokázal snadno ovládat mobily s malými rozměry.

Je to k nezaplacení
Nejčastějším způsobem operace je otevření palců a obroušení kostí, čímž se palce stanou tenčí a více způsobilými trefovat malá tlačítka.

„Od mého starého Trea přes Blackberry až po nový iPhone, vždycky jsem měl problémy s trefováním správných tlačítek. A vždycky jsem ztrácel stylusy,“ říká Thomas Martel, jeden z těch, kdo si nechali operovat palec.

„Jistě, ta procedura byla drahá. Ale když se zamyslím nad tím, kolik času ušetřím při užívání všech těch handheldů, domnívám se, že se ta operace sama zaplatí do deseti až patnácti let. A co mi to ušetří frustrace – to je k nezaplacení.“

Zkrátka a dobře – operovat se dá dnes naprosto všechno a zdá se, že prim už nehraje jenom zkrášlení, ale také efektivita a komfort. Co bude příště?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 158