Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nokia N97 / foto: Shutterstock

Pecka od Nokie. Bude katem iPhonu?

Nokia představila svůj nový inteligentní telefon, který hraničí se schopnostmi počítače a doufá, že s ním vymaže jak konkurenční iPhone, tak BlackBerry.

Žádná láce
Jmenuje se N97 a Nokia ho popisuje jako „nejvyspělejší přenosný počítač“. Disponuje velkým dotykovým displejem jako iPhone i bytelnou klávesnicí jako BlackBerry.

Na trh by se N97 měla dostat už příští rok, a to za cenu kolem 14 000 Kč. U takových telefonů se ale předpokládá smlouva, která vás sice upíše operátorovi na pár let, zato ale dostanete pěknou slevu.

Tříapůlpalcový dotykový displej se dá všelijak upravovat a můžete si ho tak ušít skutečně k obrazu svému. Do základního rozvrhu si lze nastavit oblíbené funkce, například spojené se sociálními sítěmi, mailem či internetovými messengery.

magazin.cz

Obří paměť
Právě na sociální sítě Nokia tímto telefonem hodně zaměřuje. Zjevně tak necílí jen na bohatší manažery, ale i mládež, která si tenhle cool přístroj, co umí všechno a navíc je kompatibilní s největšími sítěmi, vydupe na rodičích.

Klávesnice je ukryta pod displejem a dá se jednoduše odkrýt. Například tehdy, když potřebujete napsat delší email, jsou staré dobré klávesy k nezaplacení.

A co dále? Například GPS navigace, elektronický kompas, pětimegapixelový foťák a především obrovský, 48 GB objímající disk, na který se vejde mnohem více songů či jiných dat než na iPhone.

magazin.cz

Nokia N97 navíc umí přehrávat i flash video, které používá stále více webových stránek. Výhod a schopností bude samozřejmě ještě více. Všechny trumfy ale budou odkryty až počátkem příštího roku. Jisté je, že tenhle telefon má potenciál zamíchat kartami ve své kategorii.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 609