Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Oasis of the Seas / foto: Shutterstock

Nejdražší a největší loď píše historii

Tahle loď má všechno, co byste si mohli přát a ještě něco navíc.

Největší a nejdražší zaoceánská loď se poprvé dotkla vodní hladiny a chystá se zapsat do námořní historie.

Ideální míry
Už jen její základní míry vzbuzují úctu. Je dlouhá 362 metrů a vysoká 73 metrů. Váží 220 tisíc tun. To je opravdu slušný macek.

magazin.cz

Když se postavíte vedle téhle lodi, připadáte si jako opravdový mraveneček vedle obra. Těch mravenečků se na palubu vejde více než šest tisíc. A k tomu je třeba připočítat dva tisíce členů posádky. Ano, na tři pasažéry připadá jeden profesionál. Ostatně, člověk by si měl plavbu užít v naprostém luxusu.

magazin.cz

Jmenuje se „Oasis of the Seas“ a právě opustila suché doky ve finském Turku a bude dodělána na vodě.

Za 21 miliard
Zatím je dokončeno pětašedesát procent a v podstatě hotová celá kostra. Tu je však nutné vyplnit interiérem. To se bude odehrávat od nynějška až do příštího prosince.

magazin.cz

Vlastnická společnost Royal Carribean tvrdí, že to není jen největší cestovní loď, ale také nejluxusnější. Najdete tu například otevřené divadlo až pro 750 lidí. Nechybí ani hřiště či rozsáhlý park plný zeleně.

magazin.cz

Výstavba lodi je hodně drahá. Přijde na 700 miliónů liber. To je zhruba 21 miliard korun! Proto ani taková plavba lodí nebude z nejlevnějších a ta nejlevnější a nejkratší by se měla pohybovat někde kolem sta tisíc korun.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 537