Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejlepší mužská auta

V nabídkách výrobců můžeme narazit na auta nejrůznějších druhů, které mají pochopitelně odlišné cílové skupiny.

Některá jsou čistě ženská, takže by se do nich správný chlap měl stydět nasednout, u dalších je tomu přesně naopak. Přesto existují auta, která jsou prostě mužská celým svým vzezřením i duchem.

AC Cobra
Tohle auto nebylo konstruováno s cílem vypadat nějak extra dobře. Možná právě proto vypadá skvěle. Nemířilo na ohromení řidičů, přesto je fascinovalo. Málokdo věřil, že se stane součástí automobilové historie. Ale stalo se. Cobra vyráběná v letech 1962-1967 zahanbovala ostatní auta jak na závodních tratích, kam se brzy propracovala, tak na obyčejných silnicích. Je to zkrátka ztělesnění síly motoru.

magazin.cz

Dodge Viper
Když se řekne rychlé auto, představí si většina lidí nějaké to Ferrari, Porsche nebo Lamborghini. Rychlý je Dodge Viper („zmije“) také, navíc je skutečně silný a nekompromisní. Od začátku výroby je dodáván s manuální převodovkou a s co nejmenším množstvím elektroniky, která by méně zdatným řidičům takzvaně chránila zadek. Ve Viperovi jsou odkázáni sami na sebe.

magazin.cz

Hummer
Stejně jako se Jeep stal oblíbeným civilním vozidlem po druhé světové válce, podařilo se to samé Hummerovi po úspěšném účinkování v operaci Pouštní bouře. Od té doby jsou jím muži doslova fascinováni a za každou cenu ho chtějí mít. Ačkoliv se Hummer ve svých variantách H2 či H3 velmi civilizoval, pořád je to nebývale silné auto, které projede kdejakým terénem bez větších problémů.

magazin.cz

Chevrolet Corvette
Tenhle sporťák z produkce Chevroletu patří vůbec k největším legendám automobilové branže. Vždyť už se vyrábí od roku 1953, což se poštěstí jen naprostému minimu modelů a svědčí to o nesmrtelnosti tohoto auta. V Corvette se mohou muži na silnici cítit opravdu dobře a na všechny ostatní se dívat z patra. V nějakém tom silničním souboji totiž těžko budou hledat konkurenta.

magazin.cz

Cadillac Eldorado
Stačí pouhý pohled na siluetu jednoho z nejznámějších Cadillaců a je jasné, že za volantem nemůže sedět nikdo jiný než chlap. Tohle auto není „cool“, ale maximálně symbolizuje úspěch. Vnitřní prostor není závratný, ale vnější proporce jako by si dělaly místo na silnici. Tyhle staré koráby můžete v hojné míře spatřit třeba na Kubě. Novější verze se vyráběly až do roku 2002.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 716