Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jak poznáte, že jste až moc zdvořilí?

Od mládí je nám do hlavy vštěpováno, abychom byli milí, prokazovali lidem dostatečný respekt a ohleduplnost. Jeden by si mohl pomyslet, že být milý je to nejdůležitější, co můžete udělat.

Jenže jak se říká – všeho moc škodí, obzvlášť pak, když jste moc milí. To už pak totiž přestává být milé jako spíše otravné. Případně lehce zneužitelné, zejména pak ženami. Nikdo neříká, abyste byli gentlemany, ale pokud budete přehnaně přívětiví, málokoho si tím opravdu získáte.

Jak ale poznat míru?

Příliš ohleduplný

V běžné společnosti vás vykazování respektu ke všem a především k těm, kteří si to zaslouží, dostane docela daleko a obvykle tím nic nezkazíte. Ženy také zasluhují respekt a tudíž mají rády gentlemany. Přesto ale existují určité oblasti, kam respekt tak úplně nepatří.

Tou nejdůležitější je postel. Než v ní skončíte, rozhodně se vyplatí chovat ohleduplně a gentlemansky. Ale jakmile jste v ní, měli byste zahodit jednání v rukavičkách. Tady už neplatí ohledy, ale pudy a žena po vás chce především vášeň. Žádá pořádnou jízdu a cizí jí nebude ani nějaké to sprosté slovíčko.

Příliš se zajímáte
Zdá se, že přesně to ženy po mužích chtějí – aby se o ně zajímali. Ale i tady platí „odsaď pocaď“. Jistě, je dobré zajímat se o její kariéru, rodinu, koníčky, ale pokud zjistíte, že vás zajímá více její život než váš, není něco v pořádku. Nejenže ženě začne být nepříjemné, že pořád strkáte nos do jejích věcí, ale navíc z vás tenhle neustálý zájem udělá nudného patrona.

Někteří muži mají sklony pro vztah udělat úplně všechno. Třeba i opustit přátelé či své zájmy. Myslí si, že tím si partnerku svých snů udrží. Dělají ale přesný opak. Takový vztah totiž povede dříve či později k nešťastnému konci. Tím, že opouštíte své okolí, totiž ztrácíte i to, co je na vás zajímavé.

Až moc zdvořilý
Být zdvořilý je důležitá součást společnosti a také vztahů. Ženy samozřejmě milují komplimenty. Milují ale jen takové komplimenty, ze kterých cítí upřímnost a nikoliv snahu vlichotit se nebo si splnit povinnost.

Říct čas od času partnerce, jak moc jí to sluší, není vůbec špatné – naopak. Ale šestkrát za den? Zamyslete se! Rozhodně se nevyplácí říkat jí, jak je hezká, když má zrovna kocovinu, rozcuchané vlasy, špinavé tepláky a kdoví co ještě. Může to působit romanticky, ale pravděpodobně jí akorát naštvete.

Přílišná chápavost

V současné době, kdy je tolik různých životních stylů, je důležité porozumění a ochota ke kompromisu. Zkrátka pochopit život toho druhého, jeho názory, aktivity atd. Jenže i tady se dá jít za hranici. Zejména pak tehdy, když se za každou cenu snažíte pochopit aktivity jakéhokoliv pitomce. Špatné věci se mají odsoudit a nikoliv chápat. Navíc: je důležité mít vlastní názor a ne jen přikyvovat ostatním.

Moc radosti
Poslední věc má co do činění s náladou. Každý má občas špatnou náladu, a pokud se nechová hloupě, nemusí se přece za každou cenu usmívat, smát a řehtat. Pokud to dělá, je až příliš milý. Občas je i vztek tou nejpřirozenější reakcí, kterou okolí chápe. Naopak nechápe, že neprojevíte naštvání a snažíte se vše přejít s úsměvem. Popravdě, pak vypadáte divně.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 104