Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Buďte borcem v boxerském ringu

Fight Night Round je oblíbenou boxerskou sérií. Leckdo o ní hovoří jako o nejlepší svého druhu a není příliš důvodů, proč nesouhlasit. Kvalitu si drží už mnoho let a čtvrtý díl v nastoleném trendu pokračuje.

Boxerské legendy
Samozřejmě tu jde především o box, což nemusí v herním zpracování na první pohled působit kdovíjak atraktivně. Přece jen – dva borci v ringu, navíc omezeni na pěstní souboj, to není zrovna záruka dlouhotrvanlivosti.

Zdání ale klame. Kromě boxu nabízí Fight Night Round 4 spoustu zábavy kolem a i ta mlátička je v jeho podání nebývale zábavná. Už výběr z osmačtyřiceti legendárních boxerů, tentokrát včetně Mikea Tysona či Muhammada Aliho, stojí za to.

magazin.cz

Na jednorázovou boxovačku je výběr předdefinovaných boxerů a poměření sil mezi nimi ideální. Do kariéry coby hlavního módu hry se ale více hodí vlastní boxer.

Na začátku si vytvoříte svého otloukána, a to ve velmi detailním editoru. S ním potom absolvujete jednu sezónu za druhou a sledujete, jak se začíná vyrovnávat těm nejlepším.

magazin.cz

Zábavná kariéra
Sami si děláte manažera. To znamená, že se zapisujete na zápasy, podepisujete smlouvy se sponzory, dáváte si oraz nebo tvrdě trénujete. Jeden by nevěřil, jak tento mód dokáže osvěžit celou hru. Už to nejsou jen poslepované bitky bez mezidobí. Tady získáte pocit, že skutečně stoupáte vzhůru!

K dobrému zážitku přispívají minihry, jejichž prostřednictvím absolvujete trénink. Opravdu velmi dobrý nápad a především zpracování. Minihry jsou sice svým konceptem jednoduché, ale jak už to tak bývá, také návykové.

magazin.cz

Ovládání se od předchozího dílu poněkud změnilo. Je tak zapotřebí si chvíli zvykat, musíme však přiznat, že hráč má díky novým mechanismům širší možnosti boje. A o to jde především. Stále je to samozřejmě arkáda a přehnaný realismus tu tedy nehledejte.

Škoda rány, která…
To však platí jen o hratelnosti. Grafika naopak vypadá realisticky snad až příliš. Hrajete-li na televizi v obýváku, může se vám stát, že kolemjdoucí se zeptá, na jaký že zápas to koukáte. Zejména modely postav jsou propracované na maximum. Povedl se také kolizní systém, a tak rány skutečně sednou na příslušná místa.

magazin.cz

Až vás omrzí hra proti počítači, můžete si to rozdat buď s kamarádem u jedné konzole, nebo se připojit na online server a účastnit se jakéhosi celosvětového mistrovství (World Championship). Samozřejmě se svým boxerem, kterému budete domlouvat zápasy s ostatními hráči po celém světě a pak si je i odehrajete. Zapomínat nesmíte ani na trénink atd.

magazin.cz

Ve svém oboru nemá Fight Night Round 4 velkou konkurenci. Je ale férové říct, že to není úplně taková ta frenetická bitkařina ve stylu Tekkena či Street Fighter. Jde o box, a kdo ho nemusí, pravděpodobně hře na chuť nepřijde. Kdo se však o tento sport zajímá, bude spokojen.

Výrobce: EA Games
Distributor: EA Czech
Cena: 1599 Kč (PS3 a Xbox 360)

Hodnocení: 8/10

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 64