Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Brutálně krvavé video. Kam se hrabe Nemyslíš, zaplatíš

Přijdou vám videa a kampaň Nemyslíš, zaplatíš příliš drsné? Tak to sem nekoukejte!

Nebezpečí telefonování a psaní sms za volantem si uvědomuje každý. Téměř každý řidič se ale přitom jednou za čas prohřeší a „zapomene se“ s telefonem u ucha. Psaní sms zpráv je přitom ještě horší, vyžaduje daleko větší rozdělení pozornosti než samotné mluvení.

Proto nejrůznější organizace po celém světě rozjíždějí všemožné kampaně, aby vysvětlily, co přesně vám hrozí. Není to totiž nic menšího než smrt. Naše kampaň Nemyslíš, zaplatíš je u nás všeobecně vnímána jako drsná. Kam se ale hrabe na video, které bojuje proti smskování za volantem v britském Walesu.

Příliš drsné video
Video, které v Británii použili, je tak drsné, že vám pro jeho zhlédnutí musí být osmnáct let. Naše kampaň končí v okamžiku nárazu. Tady ale zahraniční video prakticky začíná. Auto plné mladých žen jede po nepříliš rušné silnici a jeho řidička i přes nesouhlas jedné spolucestující se smíchem píše sms.

Co následuje, si zřejmě dokážete alespoň zhruba představit. Filmový štáb vám ale nachystal dokonalou exkurzy autonehody se smrtelnými následky. Vaše mlhavé představy se díky videu dokonale zkonkrétní, a pokud jste útlocitnější povahy, mohou vám některé záběry znepříjemnit spánek.



Krev a slzy

Zvukové i vizuální efekty autohavárie jsou naturalistické, krev, která stříká z účastníků, působí také více než realisticky. Zvuk lámaného vazu je pak skutečným bodem zlomu na samé hranici snesitelnosti. Jako naschvál celou nehodu při vědomí přestojí právě řidička, která celé hrůzné neštěstí způsobila.

Ani to ještě není konec. Tvůrci se rozhodli zachytit i následné okamžiky, jako je zablokování dopravy, příjezd záchranářů a jejich důkladnou práci. Jediná sms a tolik škody. Zmařené životy jsou pochopitelně tou nejhorší součástí, ale desítky lidí čekajících v koleně, záchranáři a všechna technika, která musí být zapojena, zase poukazují na finanční náročnost…

Velšané se do boje proti psaní textových zpráv pustili opravdu razantně a nechtějí po nás jen vynechání oblíbené zábavy během řízení, ale také, a to především, zodpovědnost. Nejde

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 049