Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Šokující fakta o penisu, co neznáte

V téhle oblasti se hodí něčemu se přiučit.

O tak důležitém orgánu, jakým penis dozajista je, se vyplatí vědět co možná nejvíce. Možná už jste nad některými záhadami přemýšleli, ale báli jste se zeptat.

Penis myslí sám za sebe
Pravděpodobně jste si už všimli, že si váš penis dělá, co se mu zachce. Obvykle se to projevuje tím, že se ztopoří v nejnevhodnější chvíli. A když ho pro změnu potřebujete připraveného – stávkuje.

Pravdou je, že nad penisem nemáte takovou kontrolu jako třeba nad rukama či nohama, a to proto, že penis podléhá té části nervového systému, která není vždy pod vědomou kontrolou. Jedná se o takzvaný autonomní nervový systém, který řídí třeba srdeční tep nebo krevní tlak.

Někomu roste, jinému ne
Možná vás překvapí, že mezi velikostí penisu v ochablém stavu a při erekci neexistuje přímá úměra. To znamená, že při erekci se penis u různých mužů zvětšuje odlišně. U někoho to může být třeba jen o necelý centimetr, u jiného takřka o deset centimetrů.

Určité pravidlo tu ale vypozorovat lze. Obvykle platí, že muži, kteří mají penis velký v klidovém stavu, už nemohou příliš počítat s jeho zvětšováním do erekce. Nicméně muži s malými pindíky mohou při erekci příjemně překvapit.

Má tvar bumerangu
Někteří muži mají penis viditelně zakřivený, ne nepodobný bumerangu. Málokdo ale ví, že takovýto tvar penisu mají v podstatě všichni, akorát nevidí kořen připevněný na pánevní kost. Z rentgenů vyplývá, že penis má standardně skutečně bumerangovitý tvar.

Můžete si ho zlomit
V penisu sice nenajdete žádnou kost, to ale neznamená, že si ho nemůžete zlomit, ba právě naopak. A není to zrovna sranda. V takovém případě penis zmodrá a zčerná a zlomeninu provází strašlivá bolest, údajně ještě větší, než když si zlomíte kost. Fraktura penisu je nicméně ojedinělá a obvykle se stává mladším mužům, jejichž erekce je příliš tuhá.

Většina je neobřezaná
Podle Světové zdravotní organizace je celých třicet procent mužů, kteří dosáhli věku patnácti let, obřezáno. Hodně přitom záleží na oblasti a náboženství. Prakticky všichni židé a muslimové jsou obřezáni a dohromady tvoří sedmdesát procent obřezaných.

V západních civilizacích se příliš neobřezává, a když, děje se tak především ze zdravotních důvodů. Obřezaní muži mají šestkrát větší šanci, že se nenakazí virem HIV při souloži s nakaženou ženou

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 110