Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tohle je dotykový displej na kůži

Mačkat budete třeba svou ruku.

Dotykové displeje jsou aktuálním trendem. Stále častěji na ně narazíte v mobilních telefonech a už i počítačových obrazovkách.

Celá řada funkcí
Ale přeci jen – mačkat displej, to nemusí být každému úplně příjemné. Vědci proto přišli se zcela novým povrchem pro dotykové displeje. Jakým? Inu, vlastním tělem, respektive kůží.

Vědci z výzkumného oddělení společnosti Microsoft a univerzity Carnegie Mellon přišli s opravdu zajímavým řešením. Počítají s tím, že miniprojektor bude vysílat obraz na paži a sofistikovaný senzor dokáže říct, jaké části, tedy jakého bodu na vysílaném obrazu, se dotýkáte.

Zařízení se jmenuje Skinput a zjevně funguje velmi dobře. Vědci ho předvedli a dokázali jeho prostřednictvím ovládat hudební zařízení, hrát jednoduché hry jako Tetris nebo třeba telefonovat.

Je to budoucnost
„Tohle je naprosto fenomenální technologie a myslíme si, že jsme s ní nahlédli do budoucnosti,“ říká Chris Harrison ze zmíněné univerzity listu Daily Mail.

Projekt, který změní vaši ruku v dotykový displej, prý pokračuje bez problémů a podle odhadů by se širšího uplatnění mohl dočkat do pěti let.

Na videu se můžete podívat, jak to celé vlastně funguje, a zároveň se můžete začít těšit na ještě silnější integraci technologie s lidským tělem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 51