Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Virtuální skejt je zábava na dlouhou dobu

Skate 3 se od předchůdce moc neliší, ale je zábavné ho hrát.

Série Skate se pomalu, ale jistě vypracovala na vrchol skejtařských simulací, kterým ještě před několika lety vévodil Tony Hawks Pro Skater. Časy se ale mění a Skate vyhovuje více požadavkům moderní doby.

Otevřené město
Stejně jako v předchozím díle se dostanete do otevřeného města, kde můžete svobodně jezdit. Mise si vybíráte buď přímo nebo skrz menu. Když k nim dojedete na skejtu přímo, je to autentičtější, bohužel to ale po čase ztrácí význam, jelikož akorát spotřebujete čas a nemáte žádnou motivaci k obyčejnému ježdění po městě.

magazin.cz

Pouze jednolité mise jsou totiž bodově hodnocené a posunují vás ve hře kupředu. Na rozdíl od druhého dílu postrádá Skate 3 skutečný příběh. Ve dvojce jste se dostali na vrchol a ve trojce jste na něm stále.

Akorát si hlavní hrdina otevřel obchod se skejtařskými potřebami a chce mu udělat reklamu. Samozřejmě nejlépe tak, že předvede, co všechno se dá se skejtem dělat a nafotí to na reklamy.

Závodění v týmech
Hra vám postupně zvyšuje cíle, které musíte plnit. Dosáhnout toho lze právě ježděním nejrůznějších závodů či soutěží na body. Někdy jde o rychlost, jindy o šikovnost.

magazin.cz

Na trati či v parku však nejste prakticky nikdy sami. Jednak můžete závodit ve dvojicích s parťáky, jimiž jsou známí skejtaři, jednak bojujete proti konkurenčním skejťákům nebo týmům.

Bohužel je třeba říct, že umělá inteligence počítačem řízených postav není valná. Ne že by nedokázali předvést pěkné triky, jen jsou poněkud málo efektivní a pro zkušenějšího hráče nepředstavují velkou výzvu

Skate 3 si ale můžete střihnout také s živými hráči, a pokud si k sobě seženete takové, co jsou na podobné úrovni jako vy, užijete si skvělého a adrenalinového zápolení, kdy se na dráze či v parku nejednou srazíte.

Skvělé ovládání
Největší devizou hry zůstává bezproblémové a intuitivní ovládání, které zároveň umožňuje neuvěřitelně široké spektrum trikových fines. Do značné míry je to dáno i dobře postaveným prostředím.

magazin.cz

Pakliže dostanete chuť, můžete si sestavit vlastní skejtový park. Jak se to dělá i jak provádět stále složitější triky, vás naučí virtuální trenér, který je příjemnou a užitečnou novinkou.

Skate 3 nevypadá výrazně lépe než druhý díl, to ale rozhodně neznamená, že by vypadal špatně. Naopak, především animace postav je špičková. Detailů v okolí by mohlo být více, ale i tak jde o příjemné pokoukání.

magazin.cz

Vzhledem k tomu, že momentálně má Skate 3 pramalou konkurenci, není těžké ho doporučit. Ale i sám o sobě je velmi dobrou hrou, která vydrží na dlouho. Na druhou stranu se ale nijak zásadně neliší od druhého dílu, takže jeho majitelé musí pouvažovat, zda se jim investice do trojky vyplatí. Ti největší fandové ale už mají určitě jasno.

Výrobce: Electronic Arts
Distributor v ČR: EA Czech
Cena: 1499 Kč (Playstation 3 a Xbox 360)

Hodnocení: 8/10

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 7