Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Žralok / foto: wiki

Australan praštil útočícího žraloka pěstí a odsurfoval

Jen se nebát!

Michael Bedford se nejen ubránil útoku velmi nebezpečného žraloka bílého, ale dal mu i za vyučenou. A ačkoliv byl zraněn, počkal si na dobrou vlnu a na prkně dojel do bezpečí na pláž.

Odnesla to jen noha
Surfaře první útok žraloka překvapil. Když se ale dravec vrátil, aby si z kořisti ukousnul další kus masa, dočkal se překvapení.

Chlapík ho praštil do rypce a pak mu ujel. Na pláži potom Bedfordovi přátelé použili lano ze surfařského prkna a zastavili mu jím krvácející ránu na noze.

"Mick říká, že žralokovi dal dobrou ránu, že opravdu sedla. Měl ohromné štěstí, že to přežil," řekl reportérům ABC surfařův kamarád Lee Cummuskey.

Bílý žralok je nejnebezpečnější!
Bedforda po útoku převezli do nemocnice v Albany a chirurgové mu nohu sešili. Jeho stav je prý stabilní. A i když mu na noze zůstanou jizvy, očekává se, že se plně uzdraví.

Svědci vypověděli, že šlo nejspíše o žraloka bílého, který je považován za nejnebezpečnějšího dravce moří.

V Austrálii dochází každý rok k několika útokům žraloků na člověka. Za posledních 200 let tito dravci zabili ve zdejších vodách 194 lidí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 62