Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Monstrózně rychlé Bugatti Veyron Super Sport

Vytáhne až 430 km/h.

Klasické Bugatti Veyron dlouho platilo za nejrychlejší auto na světě. V poslední době se mu ale začali vyrovnávat jiní. To se Bugatti nelíbilo, a tak představila novou verzi modelu Veyron.

Špičková technika
Ten je odlehčený a navíc výkonnější. Nebezpečnou rychlost dokresluje agresivní oranžovo-černé zabarvení.

magazin.cz

Veyron Super Sport je poháněn monstrózním šestiválcem o objemu osmi litrů, který je navíc čtyřikrát přeplňován. Oproti klasickému Veyronu o výkonu 1001 koní má Super Sport rovnou 1200 koní. Točivý moment se zvýšil o 250 Nm na 1500 Nm.

Trochu rychlejší
Vzhledem k tomu, že je nový Veyron odlehčený a má stabilnější podvozek, lze jeho rychlost vytáhnout opravdu vysoko. Na testovací trati dosáhl průměrné rychlosti 431 kilometrů v hodině.

To se však týká závodní verze, ta silniční bude opatřena elektronickou limitací, avšak nikterak významnou. Pojede maximálně 415 km/h. Takovou rychlost ale těžko vytáhnete na dálnici, i se silniční verzí budete muset na okruh, a pokud byste se pokoušeli o dosažení maximálky, chce to nechat vůz předem vyladit.

magazin.cz

Ono se ale Veyronů Super Sport stejně zase tolik neprodá. Stejně jako jeho předchůdce totiž bude stát pořádnou pálku. Klasický Veyron vyšel zhruba na 30 milionů a celosvětově si ho pořídilo pouze 291 lidí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 47