Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Starcraft 2 je pecka na letní měsíce

Strategická legenda se vrátila.

První díl strategické hry Starcraft vyšel už v roce 1998. A od té doby ho hráči hrají jako o závod. Prodaly se ho miliony kopií a například v Jižní Koreji vzniklo několik specializovaných televizních stanic vysílajících pouze utkání ve Starcraftu. Ti nejlepší hráči si přišli na plat, který se příliš nelišil od výdělku profesionálních sportovců.

Žádné velké změny
Není divu, že se na Starcraft 2 čekalo s takovým nadšením. Studio Blizzard dopředu hlásalo, že nechystá žádné velké změny a také to dodrželo.

magazin.cz

Přeci jen tu ale jedna důležitá změna je. Starcraft 2 je totiž rozdělen do tří částí podle příběhových kampaní. Nyní tak vychází teprve první část s lidskou (terranskou) kampaní Wings of Liberty. Později se dočkáte kampaní za další známé rasy, tedy Zergy a Protossy.

Kampaň za lidi je velice povedená a nabízí vydatnou zábavu na nějakých dvacet hodin. Úkoly se příjemně střídají, takže hra jen tak neupadne do monotónního běhu.

magazin.cz

Jednotky jsou variabilní, díky čemuž je možné s nimi vytvářet různorodé taktiky a nepřítele, který disponuje slušnou umělou inteligencí, přehrávat na tisíc a jeden způsob.

Výborná hratelnost
Ačkoliv dnes už strategie příliš netáhnou, Starcraft 2 je výjimkou. Inscenace této hry je fantastická a nezadá si s lecjakou střílečkou. Především filmové sekvence posouvající příběh vpřed jsou úchvatné.

magazin.cz

Mezi misemi si užijete lehkou adventurní část, kdy se můžete na palubě vesmírného křižníku bavit s příběhovými postavami a přijímat nejrůznější rozhodnutí, případně určovat, do jaké mise se chcete vrhnout.

Grafické zpracování není světoborné, ale bohatě stačí pro vytvoření té správné atmosféry. Hra se navíc hýbe i na slabších sestavách.

Brilantní hra více hráčů
Všechny ostřílené hráče ale dozajista nejvíce potěší multiplayer. V něm je možné už nyní hrát za všechny tři rasy, které se od sebe radikálně liší. A je radost, když na sebe narazí dvě zcela jinak postavené armády, které přesto mají obdobnou sílu. Vyváženost všech tří stran konfliktu je opět skvělá.

magazin.cz

Není divu, že se Starcraftu 2 v prvních dvou dnech prodalo 1,5 milionu kusů, čímž se stal jednou z nejrychleji prodávaných her v historii. Vedle nesporně silného jména je to totiž výborná hra. Od dvanáct let starého předchůdce se sice zásadně neliší, ale to jen vypovídá o tom, že již tehdy to byl klenot, který už nejde o mnoho více leštit.

Výrobce: Blizzard
Cena: 1599 Kč

Hodnocení: 9/10

Video

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 29