Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Parádní rychlá jízda v Need for Speed

Pocit z rychlosti je vynikající.

Série Need for Speed v posledních letech poněkud tápala. Teprve loni se přírůstek jménem Shift podařil, jenže zase nebyl správně uhozený a nerealistický. Byly to zkrátka dosti upjaté, byť zábavné závody.

Hra na kočku a myš
V Need for Speed: Hot Pursuit 2 se pak vrací i ten starý dobrý famózní pocit z rychlé jízdy, kdy nějaká ta srážka se soupeřem nic neznamená – naopak, hodnotí se kladně.

magazin.cz

V téhle hře si skutečně nemusíte dělat starosti s dobržďováním do zatáčky, s komplikovanými předjížděcími manévry či nastavováním jízdních vlastností vozu.

Tady zkrátka skočíte rovnou na trať a užijete si hodně ztřeštěné a také adrenalinové závodní zábavy. Nutno dodat, že si ji vychutnáte v těch nejlepších bourácích exkluzivních značek. Na druhou stranu nečekejte, že se tyto chovají tak jako jejich reálné předobrazy. Navíc se od sebe liší jen v základních parametrech, jako je rychlost, brzdy, ochota jít do zatáčky apod.

magazin.cz

V Need for Speed: Hot Pursuit 2 si užijete kariéry nelegálního závodníka i policisty, a to hned najednou – můžete se mezi nimi libovolně přepínat, přičemž nepřítelem vám bude vždy ta druhá skupina.

Závodníci pochopitelně musí ujíždět, jak jen to jde, a policisté se je pokoušejí dohonit. Obě skupiny za tímto cílem používají zajímavé technologické serepetičky, jako je například EMP výboj, který soupeře ochromí a zpomalí, rychlé turbo či zátarasy přes silnici.

Rychlý postřeh
Hráči se tak nevěnují pouze rychlému závodění, ale musí také svižně reagovat na okolnosti, které na ně připraví soupeři, a sami jim připravovat různé nepříjemnosti. To hře dodává ještě hektičtější tempo a činí jí o to zábavnější.

magazin.cz

V průběhu obou závodních kariér pochopitelně můžete neustále vylepšovat svá auta a vychytávky proti soupeřům na základě vyježděných vítězství.

Největší kouzlo honiček mezi závodníky a policajty však zažijete při internetovém hraní se skutečnými protivníky. Teprve tam se potenciál hry rozvíjí naplno, navíc autoři hru opatřili nejrůznějšími komunitními funkcemi, takže je opravdu příjemné v ní trávit čas.

magazin.cz

Také po grafické stránce vypadá Need for Speed: Hot Pursuit 2 skvěle, a tak nezbývá než dodat, že tu máme jednu z nejlepších závodních her poslední doby, i když ve velmi arkádové podobě.

Výrobce: Criterion Studios
Distributor v ČR: Electronic Arts
Cena: 1099 Kč (PC verze), 1399 Kč (X360, PS3)

Hodnocení: 9/10

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10