Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoce / foto: shutterstock

Hod vánočním stromkem: nejlepší doletěl 12 metrů

Letošní šampión mrštil vánočním stromkem dvanáct metrů, ale rekord nezdolal.

Klaus Pubnaz si vyhrál první vánoční dárek: titul mistra světa v hodu vánočním stromkem. Smrček dlouhý metr a půl dohodil do úctyhodné vzdálenosti dvanácti metrů.

Stará tradice
Mohlo by se sice zdát, že jde o moderní výmysl, ale v německém Gadowě jde prý o starou dřevařskou tradici.

"Myslím, že pochází z dob, kdy dřevorubci soutěžili v tom, kdo dohodí čerstvě poražený stromek blíž k místu, odkud se sváželo. Ti nejlepší dosáhli toho, že jejich strom šel na trh jako první," řekl Klaus reportérům listu German Herald.

Jako oštěpem
Pubnaz se na soutěž poctivě připravoval a studoval možné metody provedení: "Díval jsem se, jakým způsobem Skoti vrhají kmeny stromů, a dost mne to zaujalo. My ale musíme používat jinou techniku, je to spíš jako vrh oštěpem."

Organizátorka mistrovství Holger Galonská nebyla letošními výsledky nadšená. Rekordům stálo v cestě počasí. "Letos jsme neměli na vrhání optimální podmínky. Některé stromy byly tak zasněžené, že byly hrozně těžké a obtížně se s nimi házelo," uvedla.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3