Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mitsubishi 3D / foto: pcworld.com

Mitsubishi se pochlubilo 3D televizí s úhlopříčkou větší než dva metry

Opravdové domácí kino.

Společnost Mitsubishi se na letošní výstavě elektroniky CES konané každoročně v Las Vegas vytasila s opravdu monstrózní projekční televizí s úhlopříčkou 92 palců (232 cm). Jedná se o vůbec největší televizi určenou pro domácnosti a do prodeje by se měla dostat v USA někdy v polovině letošního roku.

Více než dvoumetrová úhlopříčka dává tušit, že v případě koupě si domu přitáhnete pořádného macka, který bude pro optimální vizuální zážitek vyžadovat pěkně velkou místnost. Naštěstí je ale televizor dost tenký na to, abyste ho mohli pověsit na zeď. Pak už se uvelebíte na pohovce a vychutnáte si parádní obraz ve full HD rozlišení. A pochopitelně, jak už současné trendy vyžadují, s aktivními brýlemi se můžete pokochat také 3D obrazem oblíbených filmů.

Miliony zrcadel
Výrobce pro své televizory s velkými úhlopříčkami používá u nás málo vídanou technologii DLP zadní projekce vyvinutou firmou Texas Instrument. Jedná se ve zkratce o projekční technologii známou spíše z oblasti DLP projektorů, kde se pomocí speciální lampy osvěcuje DLP procesor obsahující milióny miniaturních zrcadel, jež pak přes rotující barevný kotouč promítají obraz na projekční plochu.

Výhoda této technologie v oblasti televizorů spočívá především v tom, že s ní lze dosáhnout za poměrně nízké náklady mnohem vyšších úhlopříček, než je tomu v případě LCD nebo LED technologie.

Drahá a bez brýlí
Cena nové „megatelevize“ by se měla pohybovat někde mezi pěti a šesti tisíci dolarů.

Přestože suma to není zrovna nízká a pořídíte za ni i nějakou slušnou ojetinu, v balení u televizoru bohužel nenajdete žádné 3D brýle. Pokud si tedy budete chtít vychutnat filmy ve třetím rozměru, budete muset investovat ještě dalších 399 dolarů za Mitshubishi 3D starter kit, obsahující dvoje brýle a adaptér pro konverzi různých 3D formátů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11