Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Top 5 smartphonů pro rok 2011

Nabídka chytrých telefonů se v letošním roce hodně rozroste, a proto vám nabízíme výběr pěti nejzajímavějších kousků.

Mobilní trendy naznačují rozšiřující se poptávku po chytrých telefonech, tudíž není divu, že se výrobci předhánějí v nabídce nejrůznějších modelů. Další smartphony přibudou na trh pochopitelně i letos a mnozí by se mohli v jejich široké paletě poněkud ztratit. Proto vám nabízíme výběr pěti nejzajímavějších modelů, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti.

Každý uživatel mobilního telefonu má pochopitelně vlastní nároky a požadavky, zařízení využívá k jiným účelům a preferuje jiné uživatelské rozhraní či operační systém. Proto nelze vybrat jeden nejlepší model. Náš výběr tedy berte jako doporučení, avšak to, zda vám konkrétní model opravdu padne do ruky, si ověřte na vlastní kůži ve specializované prodejně.

magazin.cz
Samsung Galaxy S II
Nástupce úspěšné řady Samsung Galaxy S si bere to nejlepší ze svého předchůdce a vylepšuje ho hned o několik důležitých vlastností. V první řadě dostane druhá řada úžasný 4,3 palcový Super AMOLED Plus displej, který svou kvalitou zobrazení bude možná sám o sobě pro někoho důvod ke koupi. Telefon je vybaven dvoujádrovým 1 GHz procesorem, osmimegapixelovým foťákem, podporou 21 Mbps HSPA, wi-fi a bluetooth modulem a řídí jej operační systém Android 2.3 Gingerbread.

magazin.cz
LG Optimus 2X
Výrobce LG dosud nepatřil mezi největší výrobce high end smartphonů, avšak tento rok nabídne hned několik zajímavých kousků. Jeden z nich je model Optimus 2X, v Americe prodávaný pod označením G2X. Na Evropský trh jej přinese T-Mobile a doufejme, že se brzy dostane i k nám. Jedná se o jeden z prvních smartphonů pod jehož kapotou se ukrývá dvoujádrový procesor nVidia Tegra 2. Model nabízí podporu rychlé sítě HSPA, Android 2.2, má zabudovaný osmimegapixelový fotoaparát, přední kameru, čtyřpalcový displej či vylepšenou audio technologii. Navíc umožňuje záznam videa ve full HD rozlišení.

magazin.cz
HTC EVO 3D
HTC se snaží dohnat konkurenci, seč může. Proto na letošní rok chystá technologicky vychytanou novinku HTC EVO 3D. Jak je z názvu patrné, telefon se může pochlubit 3D zobrazením 4,3 palcového dotekového displeje s rozlišením 540 x 960 pixelů. A nejen to. Dvojice pětimegapixelových objektivů na zadní straně dává tušit, že telefon umí zaznamenávat fotky i video ve 3D. EVO 3 D je navíc prvním smartphone HTC, který je poháněn dvoujádrovým 1,3 GHz procesorem. Prodávat jej začne exkluzivně americký operátor Sprint, nicméně se podle všeho chystá i GSM verze telefonu, tudíž se snad později dostane i do Evropy.

Sony Ericsson Xperia Play
Zejména pro hráče je určen nový smartphone od Sony Ericsson. Xperia Play na první pohled vypadá jako klasický smartphone z řady Xperia a funkčně je v podstatě totožný jako model X10. Novinkou je zadní vysouvací panel, který obsahuje speciální ovládací prvky pro hraní her, navržený podle konzole PlayStation. Oficiální certifikace PlayStation pro uživatele znamená možnost připojit se k portálu PlayStation, odkud bude možné stahovat množství kvalitních her. V době zahájení prodeje se počítá se zhruba padesátkou titulů, mezi nimiž naleznete pecky jako Need for Speed, The Sims 3 nebo FIFA 10.

magazin.cz

magazin.cz
Google Nexus S
Výrobcem druhého oficiálního telefonu Google je Samsung. Jeho výbava do značné míry kopíruje model Galaxy S od stejného výrobce. Nexus S je primárním telefonem Googlu, a proto jeho majitelé přednostně obdrží jakýkoliv softwarový update. Operačním systémem telefonu je Android 2.3 Gingerbread, ovšem technologicky model nepřináší nic moc nového. I tak se ale jedná o solidní smartphone, který si svoji práci zastane výborně.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!